ΘΕΜΑ: Συμμετοχή στη στάση εργασίας στις 26 Ιανουαρίου 2011 & στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας, ώρα 13:00

     Στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στις 23/1/2011 αποφάσισε να συμμετάσχει στη  2ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011, για τις δυο τελευταίες διδακτικές ώρες του πρωινού κύκλου και τις δυο πρώτες του απογευματινού, προκειμένου να πάρουν μέρος οι εκπαιδευτικοί, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα και ώρα 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε  το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη συνεδρίασή του στις 19 Ιανουαρίου 2011 αφού έλαβε υπόψη του:
α) Το σχέδιο εκτεταμένων καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων που προωθείται από το ΥΠ.Δ.Β.Μ.Θ. (σχετική απόφαση Δ.Σ. Δ.Ο.Ε.  14/1/2011 αρ. πρωτ:1640)
β) Τη μεγάλη καθυστέρηση για την προκήρυξη των εξετάσεων για επιλογή εκπαιδευτικών για φοίτηση στα Διδασκαλεία (σχετική απόφαση Δ.Σ. Δ.Ο.Ε. 20/1/2011, αρ. πρωτ: 1668)
γ) Τα εκατοντάδες κενά που υπάρχουν ακόμη και σήμερα στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κυρίως σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων καθώς και την ανάθεση ωρών διδασκαλίας σε εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων (π.χ. σε δασκάλους ανατίθεται το μάθημα της Φυσικής Αγωγής), γεγονός που υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση (σχετική απόφαση Δ.Σ. Δ.Ο.Ε21/12/2010,)
δ) Τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών που αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμη και στις στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων (θέρμανση, ΔΕΗ, ΟΤΕ, καθαρίστριες) (σχετική απόφαση Δ.Σ. Δ.Ο.Ε. 13/10/2010 αρ. πρωτ1326)
 Το Δ.Σ του Συλλόγου καλεί τους συναδέλφους  να συμμετέχουν μαζικά  και να στείλουν μήνυμα αντίστασης στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης κι  αποφάσισε για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας- αν  υπάρξει ενδιαφέρον-  να διαθέσει λεωφορείο  που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από την Πυροσβεστική της Θήβας.
     Όσοι θέλετε να συμμετάσχετε  επικοινωνήστε με το μέλος του Δ.Σ. Κουτσοβασίλη Όλγα στο τηλ. 6974405609.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

O Σύλλογός μας προέβη σε συναντήσεις με εκπαιδευτικούς φορείς μέσα στο μήνα Δεκέμβρη και Γενάρη. Οργάνωσε ενημερωτική συνάντηση με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς μέσω ΕΣΠΑ για την επίσχεση εργασίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 Ημερίδες ενημέρωσης
Προκειμένου όλοι οι συνάδελφοι να είναι ενημερωμένοι για τις εξελίξεις, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε να διοργανώσει μέσα στο Φεβρουάριο τις παρακάτω ημερίδες:
1)      Για το νέο  ασφαλιστικό νόμο με τον ειδικό συνεργάτη της ΔΟΕ, Γιάννη Μπαλάγκα,  με θέμα:
● Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων
● Τι ισχύει για τους εκπαιδευτικούς
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 6:00μ.μ. Θα ενημερωθείτε έγκαιρα για το χώρο διεξαγωγής της ημερίδας
Όποιος έχει να καταθέσει κάποιο ειδικό ερώτημα προς τον κο Μπαλάγκα, ας το στείλει στο Fax:2262026172 ή στο e-mail: syllekpaidpe.thivas @gmail.com

2) Για το ΔΝΤ και το Μνημόνιο με τον καθηγητή Νότη Μαριά.
Θα ενημερωθείτε έγκαιρα για την ακριβή ημερομηνία πραγματοποίησης  της ημερίδας. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 Διοργάνωση Βιωματικών Σεμιναρίων « ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ»
Ο Σύλλογός μας διοργανώνει  για το Φεβρουάριο (πιθανές ημερομηνίες Παρασκευή18 & Σάββατο19 Φεβρουαρίου) σεμινάρια  εκπαιδευτικού Δράματος με την Aγγελική  Σπινθάκη*, δασκάλα, θεατροπαιδαγωγό.
 Σας παρακαλούμε για την καλύτερη οργάνωση του σεμιναρίου να επιλέξετε 1 από τις 3 προτάσεις για να καταλήξουμε στα θέματα του σεμιναρίου.Όποιος/α συνάδελφος/ισσα έχει κάποια άλλη  πρόταση για θέμα από τη ενδεικτική θεματολογία των βιωματικών εργαστηρίων της Αγγελικής  Σπινθάκη που επισυνάπτονται, ας ενημερώσει έγκαιρα τα μέλη του Συλλόγου ή να στείλει αίτηση και προτάσεις στο  Fax: 2262 0 26172 ή στο e-mail: syllekpaidpe.thivas @gmail.com.
Αγγελική Σπινθάκη έχει  πτυχίο «MAKE A SHOW»  του Gloversville, N.Y Art  School of N. York,  του Τμήματος  DRAMATHERAPY, Πτυχίο  Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου, Πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Κρήτης, Πτυχίο Παιδαγωγικής θεάτρου και εμψύχωσης,  4ετούς φοίτησης,   του  «Θεάτρου Ημέρας». 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΘΕΜΑ 5ο: «Παρακολούθηση Θεατρικής Παράστασης» (30/1/2011)
Ο Σύλλογός μας έχει προγραμματίσει την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «ΦΟΥΡΚΕΤΑ» στο θέατρο ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ, Σαρρή 11 Ψυρρή, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011.
Τιμή συμμετοχής: 25 € (θέατρο & λεωφορείο).
Ώρα αναχώρησης από τη Θήβα: 4:00μ.μ(Σ.Φ.Ε)
Ενδιάμεσος σταθμός Σχηματάρι: 4:15μ.μ
Ώρα αναχώρησης από την Αθήνα: Μετά τη λήξη του θεατρικού έργου.
Όσοι/ες συνάδελφοι/ισσες επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση να επικοινωνήσουν με την πρόεδρο ή την αντιπρόεδρο του Συλλόγου, αντίστοιχα,  στα τηλέφωνα: 6946062691(Στρατή Ευγενία) & 6988052726( Κουτσοβασίλη Όλγα)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΘΕΜΑ 4ο: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου ( 25/1/ 2011)
Το Δ.Σ του Συλλόγου έχοντας ως στόχο τη γνωριμία αλλά και τη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των μελών  του διοργανώνει την Τρίτη 25 Ιανουαρίου εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Ταβέρνα «ΜΠΟΤΙΛΙΑ»,  στη Θήβα. Τιμή μενού και κρασί άνευ ορίου 15 €/ ανά άτομο.
Δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του Συλλόγου: Ασβεστά Γεωργία(6948303222), Χαλιαμάλια Φώτη(6948781818), Τσιαπλέ Νίκο ( 6946420349) ως την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011 για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης και προετοιμασίας του μενού. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

    Μαθήματα Παραδοσιακών χορών στο Σχηματάρι .
Ο Σύλλογός μας  από την Τετάρτη  19 Ιανουαρίου και  ώρα 7: 00 - 8:30μ.μ.  ξεκινά μαθήματα παραδοσιακών χορών,  στο 1ο Δημ. Σχολείο  Σχηματαρίου.  Τα μαθήματα είναι  δωρεάν, εθελοντική προσφορά, της συναδέλφισσας Παλαιολόγου Ναυσικάς*.
Όσοι συνάδελφοι/ισσες επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα,  να συμπληρώσουν την αίτηση που επισυνάπτεται και να τη στείλουν άμεσα στα Fax: 2262 0 26172& 2262 0 95383 ή στο e-mail: syllekpaidpe.thivas @gmail.com. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 694 60 62 691 Στρατή Ευγενία.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΘΕΜΑ 3ο: Μαθήματα καλλιτεχνικής φωτογραφίας 
Στα πλαίσια της Εικαστικής Αγωγής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Θήβας σε συνεργασία με Συλλόγους & Ομάδες καλλιτεχνικής και δημιουργικής φωτογραφίας οργανώνει τα  ακόλουθα τμήματα Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας:
ü      1ο Τμήμα: Οινόφυτα (Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας) σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Ομάδα Οινοφύτων. Τα μαθήματα είναι δωρεάν και αρχίζουν τον Ιανουάριο. Επιμορφωτής: Βασίλης Νίκας.
Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011 & ώρα 7:00μ.μ - 9:00μ.μ
Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011 & ώρα 6:30μ.μ - 8:30μ.μ.
Από Φεβρουάριο ως Ιούνιο τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε
1η Κυριακή του μήνα & ώρα: 6:30μμ-8:30μ.μ.
ü      2ο Τμήμα (υπό διερεύνηση): 1ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας. Τρίτη 5:00-7:00μ.μ*
      σε συνεργασία με το Σύλλογο Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας «Ελείτροχος»
       Επιμορφωτής: Μπόλκας Νικόλαος. Το μηνιαίο κόστος των μαθημάτων για το Τμήμα της Θήβας  θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή που θα υπάρξει και θα κυμανθεί από 10-15 ευρώ ανά άτομο.
              *Υπάρχει δυνατότητα αλλαγής ώρας,  αν το επιθυμούμε.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΘΕΜΑ 2ο«Εκπαιδευτική Επικοινωνία»
Όσοι/ες συνάδελφοι/ισσες επιθυμούν να εκφράσουν τις εκπαιδευτικές τους απόψεις στο ετήσιο,  έγκριτο περιοδικό του Συλλόγου μας- το οποίο φέτος κλείνει τα 10 χρόνια εκπαιδευτικής προσφοράς - μπορούν να τις καταθέσουν στα μέλη του Δ.Σ ή  να τις αποστείλουν στο e-mail του Συλλόγου:
syllekpaid.thivas @gmail.com από Ιανουάριο μέχρι την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΘΕΜΑ1ο: Άμεση ενημέρωση από το Δ.Σ του Συλλόγου. Δημιουργία BLOG.
Ο Σύλλογός μας δημιούργησε για την άμεση και γρήγορη ενημέρωση των μελών του το BLOG : http://sylekpe-thivas.blogspot.com/. Σχεδιαστής και δημιουργός του BLOG είναι ο συνάδελφος και μέλος του Δ.Σ, Νίκος Τσιαπλές

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΘΗΒΑΣ φωτογραφική εκπαίδευση Μαθήματα Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εικαστικές τέχνες εκφράζουν την ανάγκη του ανθρώπου να αναπαραστήσει, με την προσωπική του αισθητική, το περιβάλλον και τις συνθήκες που ζει». Στα πλαίσια της Εικαστικής Αγωγής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Θήβας οργανώνει τα  ακόλουθα τμήματα Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας: 1ο Τμήμα: Οινόφυτα (Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας) σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Οινοφύτων Τα μαθήματα είναι δωρεάν και αρχίζουν τον Ιανουάριο. Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011 & ώρα 7:00μ.μ - 9:00μ.μ Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011 & ώρα 6:30μ.μ - 8:30μ.μ. Από Φεβρουάριο ως Ιούνιο τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε 1η Κυριακή του μήνα & ώρα: 6:30μμ-8:30μ.μ. Επιμορφωτής: Βασίλης Νίκας 2ο Τμήμα (υπό διερεύνηση): 1ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας  κάθε Τρίτη 5:00-7:00μ.μ σε συνεργασία με το Σύλλογο Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας «Ελείτροχος».  Επιμορφωτής: Μπόλκας Νικόλαος. Το μηνιαίο κόστος των μαθημάτων -εξαρτάται από τη συμμετοχή-  θα κυμανθεί από 10-15 ευρώ ανά άτομο. Σας ενημερώνουμε ότι: Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν θέματα σχετικά με την τέχνη, την τεχνική και την ιστορία της φωτογραφίας. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι φίλοι της φωτογραφίας θα μυηθούν όχι μόνο στα μυστικά της απλής φωτογράφησης, αλλά θα μάθουν όλα όσα είναι απαραίτητα για τον κάθε επίδοξο φωτογράφο ώστε να αποθησαυρίσει και να δημιουργήσει τις «δικές του εικόνες» με εξορμήσεις στην ύπαιθρο, επισκέψεις σε εκθέσεις φορέων , σεμινάρια , κ.ά., ενώ θα δημιουργηθούν ομαδικές και ατομικές εκθέσεις.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν πληροφορίες και να δηλώνουν συμμετοχή απευθυνόμενοι στο τηλέφωνο: 694 60 62 691 Στρατή Ευγενία  

Η σύνθεση του Δ.Σ


Πρόεδρος:         Στρατή Ευγενία  (ΠΑΣΚ)               
Αντιπρόεδρος:  Κουτσοβασίλη Όλγα (ΠΑΣΚ)
Γραμματέας:     Ασβεστά Γεωργία (ΔΑΚΕ)      
Ταμίας:               Χαλιαμάλιας Φώτης        
Μέλη:                 Τσιαπλές Νίκος (ΠΑΣΚ)   
                            Σύρος  Γιάννης  (ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ)           
                            Τραμπάκουλος Ηλίας (ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ)  

Παραίτηση εκλεγμένου μέλους και αντικατάστασή του

Σας κάνουμε γνωστό ότι ο συνάδελφος Πανάγου Γεώργιος, εκλεγμένο μέλος στις εκλογές της 2ας   Δεκεμβρίου 2010,  παραιτήθηκε και τη θέση του πήρε η Ασβεστά Γεωργία.

Εκλέγονται για το Δ.Σ


ΠΑΣΚ:                                          Στρατή Ευγενία 
                                                      Κουτσοβασίλη Όλγα
                                                      Τσιαπλές Νίκος
                               
ΔΑΚΕ:                                         Πανάγου Γεώργιος
                                                     Χαλιαμάλιας Φώτης

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ:    Τραμπάκουλος Ηλίας
                                                       Σύρος  Γιάννης  
 

Αποτελέσματα εκλογών Συλλόγου

Στις εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
Ψήφισαν 461 ,  Έγκυρα 443,  Άκυρα-λευκά 18 και για το Δ.Σ έλαβαν :

ΠΑΣΚ                                                  Ψήφοι      167                     Έδρες 3
ΔΑΚΕ
                                                  Ψήφοι       127                     Έδρες 2
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ                Ψήφοι      116                      Έδρες 2
ΕΣΑΚ  -  ΔΕΕ                                      Ψήφοι        51                      Έδρες 0