ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ Π.Ε ΘΗΒΑΣ «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ»

Ψήφισαν: 405
Άκυρα: 12
Λευκά: 30

  1/ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ:   161 ( 2 έδρες) 

          2/ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ:               160 ( 2 έδρες). 

          3/ ΠΑΜΕ:                                                       42 (0 έδρες)


Εκλέγονται :

1/ Χαλιαμάλιας Φώτης              120       (ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ)

2/Τραμπάκουλος Ηλίας             114       (ΕΚΠ/ΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ)

3/ Ρουπάκα Ιωάννα                     57       (ΕΚΠ/ΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ)

4/ Μαστροθανάσης Κων/νος       49      (ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ)


5η Περιφερειακή συνάντηση χορευτικών ομάδων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε Στερεάς Ελλάδας, στη Χαλκίδα!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα η 5η Περιφερειακή συνάντηση χορευτικών ομάδων Συλλόγων Εκπαιδευτικών, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Λιβαδειάς, Ευρυτανίας, Λαμίας, Χαλκίδας , για πρώτη φορά και από τη Θεσσαλονίκη και φυσικά από τη Θήβα. Παρουσίασαν χορούς από όλα τα μέρη της Ελλάδος , ξεσηκώνοντας όλους όσους βρέθηκαν στην παραλία της Χαλκίδας το βράδυ το Σαββάτου. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή , για άλλη μια χρονιά, η παρουσία της χορευτικής ομάδας από τη Θήβα με δάσκαλο τον Γιώργο Κελεπούρη που παρουσίασε χορούς από τις Κυκλάδες.
Αξίζει να αναφέρουμε την άριστη διοργάνωση από πλευράς Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας καθώς επίσης και τις επιτυχημένες προσπάθειες του Δημήτρη Ελευθερίου για μια βραδιά τόσο όμορφη. Ευχόμαστε να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια αυτό το γεγονός, το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ως κοινή δράση όλων των Συλλόγων, ένα γεγονός που μας φέρνει κοντά, προάγει τον πολιτισμό μας και δηλώνει ξεκάθαρα την επιθυμία του εκπαιδευτικού να προσφέρει, να πρωτοπορεί, να συνεργάζεται και να δημιουργεί. Μπράβο σε όλους, να μας έχει ο θεός καλά του χρόνου να ξανανταμώσουμε.


Η χορευτική ομάδα απο τη ΘΗΒΑ




 ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ




ΛΑΜΙΑ

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

 ΧΑΛΚΙΔΑ

 Λήξη εκδήλωσης



Βράβευση δασκάλου  ΘΗΒΑΣ Κελεπούρη Γιώργου απο τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Βοιωτίας



Ασφυκτική ημερομηνία για την κατάθεση των αιτήσεων υποψηφιότητας διευθυντών

  Πέρα από τις ενστάσεις που έχει εκφράσει ήδη η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, επί του νέου νομοθετικού πλαισίου (η απόφαση δεν είναι δημοσιευμένη καν σε Φ.Ε.Κ.) για την επιλογή Δ/ντών Σχολικών μονάδων, οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι η ασφυκτική ημερομηνία των τριών (3) ημερών για την κατάθεση των αιτήσεων υποψηφιότητας, τη στιγμή μάλιστα που η σχετική έφτασε στα σχολεία 20/5/2015, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση. Ακόμη και η παράταση μέχρι 25/5 και άρα μιας εργάσιμης ημέρας δε λύνει το πρόβλημα (σημειώνουμε ότι συνάδελφοι θα πρέπει επίσης να μετακινηθούν Λιβαδειά).
            Παρακαλούμε να αναθεωρηθεί η απόφασή σας και να δοθεί χρόνος περισσότερων ημερών για την υποβολή των αιτήσεων.
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γραμμαέας
Χαλιαμάλιας Φώτης                                                         Τσιαπλές Νίκος


«Παρέμβαση για την άμεση εκκίνηση των διαδικασιών των υπηρεσιακών μεταβολών»




Σύμφωνα με το Π.Δ. 50/96 θα έπρεπε να είχε ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταθέσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ ώστε να δρομολογηθούν οι επόμενες υπηρεσιακές μεταβολές για τον προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς (αμοιβαίες μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις, διορισμοί, προσλήψεις αναπληρωτών κλπ). Μέχρι στιγμής τίποτε από όλα αυτά δεν έχει συμβεί με αποτέλεσμα το φόβο καθυστέρησης, για άλλη μια χρονιά, της στελέχωσης των σχολείων μας και της ομαλής έναρξης της λειτουργίας των σχολικών μονάδων το Σεπτέμβριο.
Αναλογιζόμενοι την αγωνία των χιλιάδων συναδέλφων και των εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών μας -και οικογενειών τους-, σας καλούμε να επισπεύσετε άμεσα όλες τις διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών.



Για το Δ.Σ.

  Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

     Χαλιαμάλιας Φώτης                                                                                          Τσιαπλές Νίκος

5η Περιφερειακή Συνάντηση Χορευτικών Ομάδων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Στερεάς Ελλάδας


Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Λιβαδειά, Χαλκίδα, (φέτος και από Θεσσαλονίκη) και φυσικά από τη ΘΗΒΑ χορεύουν στη Χαλκίδα! 
Το Σάββατο 23/5 στην πλατεία Μάλλιου (Κόκκινο σπίτι) στις 20:30 μ.μ
Μπράβο σε όλους!!!!!
Μπράβο στους διοργανωτές, μπράβο στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν, στους Συλλόγους που στηρίζουν την προσπάθεια ΜΠΡΑΒΟ και στους δασκάλους που εθελοντικά διδάσκουν. 

Διευκρινιστική ανακοίνωση Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θήβας «Ο Πίνδαρος» για τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών.


Σε συνέχεια της αναφοράς μας στο θέμα των μετατάξεων διευκρινίζουμε τα εξής:
Οι υποχρεωτικές μετατάξεις, που πραγματοποιήθηκαν, δημιούργησαν σοβαρές αδικίες σε χιλιάδες συναδέλφους με ευθύνη όμως της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Οι μετατάξεις αυτές έγιναν τότε βιαστικά, πιέζοντας τους εκπαιδευτικούς, που τότε υπηρετούσαν στη Β/μια Εκπ/ση. Μάλιστα προηγήθηκαν των μεταθέσεων και άρα παραβίασαν το νόμο. Αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη αδικία σε βάρος συναδέλφων των ειδικοτήτων που υπηρετούσαν μέχρι εκείνη τη στιγμή στην Α/θμια Εκπ/ση (στερήθηκαν οργανικές που δικαιούνταν). Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν κάθε λόγο να ζητούν αποκατάσταση της αδικίας και να αγανακτούν. Σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ όμως δεν το κάνουν απέναντι στους συναδέλφους τους από τη Β/μια. Όταν κάποιος χάνει το δικαίωμα μετάθεσης με περισσότερα μόρια από κάποιον που μετατάχθηκε εκεί, προφανώς και έχει αδικηθεί. Επομένως πολύ σωστά το Υπουργείο Παιδείας «ξαναπιάνει» το θέμα των μετατάξεων για να δώσει λύση, αρκεί όμως να το κάνει (όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας) με τέτοιο τρόπο ώστε κανένας εκπαιδευτικός από αυτούς να μη μετακινηθεί εκτός του τόπου συμφερόντων του και διορθώσουμε τα όποια λάθη με νέα λάθη. Δεν έχει νόημα και δεν θα επιτρέψουμε να ξεκινήσει ένας εμφύλιος στην εκπαίδευση που δεν εξυπηρετεί κανέναν. Πρέπει να βρεθεί λύση που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές και αυτή τη λύση μπορούν να τη δώσουν μόνο οι ενδιαφερόμενοι και κανείς άλλος. Ας καθίσουν λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι σε ένα τραπέζι, να συμφωνήσουν και να πάνε με κοινές προτάσεις στο υπουργείο.
Όπως οι συνάδελφοι της Α/θμιας πλήρωσαν το τίμημα αυτής της επιλογής μένοντας μακριά από τα σπίτια του με ότι αυτό συνεπάγεται για την προσωπική, οικογενειακή, κοινωνική και οικονομική τους ζωή, έτσι τώρα «απειλούνται» αντίστοιχα οι εκπαιδευτικοί της Β/θμιας με ανατροπές πολύ δυσάρεστες. Άμεσα πρέπει:
·         Να δοθεί η δικαιότερη λύση για όλες τις κατηγορίες συναδέλφων (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).
·         Να γίνει έλεγχος και διασταύρωση όλων των στοιχείων. Στις περιπτώσεις που κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι υπάρχουν μεταταγμένοι που έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία να ακυρωθεί αυτόματα η μετάταξη.
·         ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ - ΕΝΙΑΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ
·         Να δοθούν οργανικές θέσεις στους συναδέλφους σε ΟΛΑ τα σχολεία της Α/θμιας και η όποια διεκδίκηση των νέων θέσεων που θα προκύψουν να γίνει στη βάση ισότιμης αντιμετώπισης μεταξύ συναδέλφων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης.
·         Να δοθεί η δυνατότητα (σε όσους επιθυμούν όμως και μόνο) να ανακαλέσουν με αίτησή τους τη μετάταξη.
Για το Δ.Σ
Ο πρόεδρος                                                                                  Ο γραμματέας

Χαλιαμάλιας Φώτης                                                                    Τσιαπλές Νίκος

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 20 ΜΑΪΟΥ



Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Θήβας «Ο Πίνδαρος», διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας, την Τετάρτη 20 Μαϊου 2015 και ώρα 19:00 μ.μ στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.

·      Ομιλητές : ο καθηγητής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χαράλαμπος Κωνσταντίνου «Αποτελεσματικός εκπαιδευτικός και διαχείριση συμπεριφορών στο σχολείο»
·      και ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ Δημήτρης Μπράτης «Θέματα εκπαιδευτικής επικαιρότητας» (αναπληρωτές, διορισμοί, μεταθέσεις , αποσπάσεις, ειδική αγωγή, μετατάξεις, προσχολική αγωγή )



ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ


Εργατική Πρωτομαγιά 2015

Εργατική Πρωτομαγιά 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΘΗΒΑΣ «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ»


     Η επέτειος της εξέγερσης των εργατών του Σικάγο τον Μάιο του 1886 μας υπενθυμίζει ότι όλα όσα έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι
 και οι λαοί είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων. Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα απόδοσης τιμής στους διαχρονικούς αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων. Για το δικαίωμά τους στην εργασία, με κοινωνική δικαιοσύνη και ασφάλιση.
      Οι αγώνες του παρελθόντος μας δίνουν έμπνευση και δύναμη για να θέσουμε –εμείς οι ίδιοι– τις βάσεις για μια διαφορετική πορεία.
     Η φετινή Πρωτομαγιά  βρίσκει τους εργαζομένους, όπως και όλους τους Έλληνες, σε βαθιά ανησυχία, αβεβαιότητα και ανασφάλεια, αφού τα τελευταία πέντε χρόνια καταβαραθρώθηκε το βιοτικό επίπεδο των περισσοτέρων πολιτών. Δίνει όμως το έναυσμα για να ξαναπιάσουμε το νήμα των μεγάλων αγώνων που δίνει ο λαός μας ενάντια στα μνημόνια και τους πολιτικούς εκφραστές τους.
Να μην αφήσουμε την φετινή Εργατική Πρωτομαγιά να περάσει αθόρυβα!
     Ξέρουμε όλοι ότι οι καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους δεν θα έρθουν χωρίς τη δική μας συλλογική δράση, τις διεκδικήσεις, τους αγώνες μας.



ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Η ΟΡΓΗ ΝΑ ΘΕΡΙΕΨΕΙ Κ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΠΙΔΑ