ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΟΕ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε                      ΘΗΒΑΣ «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ»                      ΠΑΡΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 3      ΘΗΒΑΣ (Εντός 3ου Δημοτικού)                      Βοιωτίας (Περιφέρειας Θήβας)

Τ.Κ: 32200 

syllekpaidpe.thivas@gmail.com

 

 

Θήβα 26/9/2021

Αρ. πρωτ.: 20

Προς: Σχ. Μονάδες Ν. Βοιωτίας

(Περιφέρεια Θήβας), Συναδέλφους Σχ. Μον. Περιφέρειας Θήβας

 

ΘΕΜΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΟΕ  

Με επιτυχία, και ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23/9 η ενημερωτική τηλεδιάσκεψη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θήβας " ο Πίνδαρος" σχετικά με την εσωτερική κι εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Βασικοί ομιλητές της τηλεδιάσκεψης ήταν ο Πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Κικινής Θανάσης και ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Τρούλης Γεώργιος.

Να ευχαριστήσουμε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας που απάντησαν αναλυτικά και διεξοδικά στα καίρια ερωτήματα σχετικά με την διαδικασία της αξιολόγησης και τις απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση της απεργία- αποχής.

Επίσης, να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους του Συλλόγου μας που έδωσαν δυναμικό παρών στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη.

Τα πρώτα μηνύματα από σχολεία της περιοχής μας είναι ενθαρρυντικά!

Συνεχίζουμε δυναμικά! 

Οι συνάδελφοι διευθυντές/διευθύντριες, προϊστάμενοι και προϊστάμενες των σχολικών μονάδων, πριν την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων για τη γενική εκτίμηση του έργου και των λειτουργιών της σχολικής μονάδας του σχολικού έτους 2020-2021 και της σε, μεταγενέστερη φάση, ειδικής συνεδρίασης για τον ετήσιο Συλλογικό Προγραμματισμού του έργου της σχολικής μονάδας,  δηλώνουν τη συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή και ότι δεν συμμετέχουν σε καμία από τις αξιολογικές διαδικασίες που προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία.

Οι  συνάδελφοι εκπαιδευτικοί-μέλη των Συλλόγων Διδασκόντων δηλώνουν, πριν την έναρξη της διαδικασίας της ειδικής συνεδρίασης, ότι συμμετέχουν στην απεργία-αποχή. Έτσι διαπιστώνεται η αδυναμία πραγματοποίησης της Ειδικής Συνεδρίασης ελλείψει απαρτίας λόγω συμμετοχής της πλειοψηφίας ή του συνόλου των εκπαιδευτικών στην νομίμως κηρυγμένη απεργία-αποχή της ΔΟΕ από κάθε αξιολογική διαδικασία που προβλέπεται στην Υ.Α. 108906/ΓΔ4/10-9-2021  (συγκρότηση ομάδων δράσης, συνεδρίαση για τη σύνταξη έκθεσης «Εσωτερικής και Εξωτερικής Αξιολόγησης», κλπ.).

 

 

Η δήλωση, όλων των παραπάνω, θα γίνεται συλλογικά στο ειδικό έντυπο που στάλθηκε στα σχολεία, για να γίνεται σαφής η συμμετοχή τους στην απεργία - αποχή. Η παραπάνω δήλωση θωρακίζει τους συναδέλφους με την κάλυψη που προσφέρει η συμμετοχή σε μια νομικά κατοχυρωμένη ενέργεια και αρκεί να  καταχωρείται στο πρωτόκολλο του σχολείου.

Κατόπιν της συλλογής των δηλώσεων συμμετοχής και της πρωτοκόλλησης του εντύπου αυτού, εάν διαπιστώνεται πως δεν υπάρχει απαρτία, όταν, δηλαδή, οι απόντες (συμμετέχοντες/ουσες στην απεργία - αποχή) είναι περισσότεροι από τους παρόντες, η συνεδρίαση δεν πραγματοποιείται και ΔΕΝ συντάσσεται σχετικό πρακτικό στο Βιβλίο πρακτικών του Συλλόγου Διδασκόντων.

Στην περίπτωση που υπάρχει απαρτία, τότε πραγματοποιείται η ειδική συνεδρίαση και καταγράφεται η απόφαση του Σ.Δ., αλλά καταχωρίζεται απαραίτητα το περιεχόμενο της δήλωσης, ως άποψη της μειοψηφίας (όσων, δηλαδή, δήλωσαν συμμετοχή στην απεργία - αποχή) και έτσι δεν υποχρεούνται να πάρουν μέρος στις διαδικασίες της αξιολόγησης.

Το Σύνταγμα ορίζει ότι «η απεργία αποτελεί δικαίωμα και ασκείται από τις νόμιμα συστημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών και εργασιακών γενικά συμφερόντων των εργαζομένων» και, όπως επισημαίνουν οι νομικοί σύμβουλοι των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΔΟΕ – ΟΛΜΕ), επισημάνθηκε και στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη του Συλλόγου μας,  καμιά μη συμμετοχή στις διαδικασίες αξιολόγησης «δεν μπορεί νομίμως να οδηγήσει σε ενεργοποίηση των κυρώσεων των παρ. 4, 5, 6 και 8 του άρθρου 56 ν. 4823/2021, όταν η παράλειψή του αυτή οφείλεται σε άσκηση του συνταγματικού δικαιώματός του σε απεργία-αποχή, η οποία καλύπτεται από το τεκμήριο νομιμότητας».

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Παρακαλούμε όπως οι σχολικές μονάδες, αφού συγκεντρώσουν τις δηλώσεις συμμετοχής και στη συνέχεια πρωτοκολλήσουν, να ενημερώσουν το Σύλλογο για το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας (αποστέλλοντας αντίγραφο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου (syllekpaidpe.thivas@gmail.com)  , αλλά και το ποσοστό συμμετοχής π.χ. ...ο   Δ.Σ. ΘΗΒΑΣ  8/10 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.  Τα δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για εσωτερική χρήση του Συλλόγου και μόνο).


ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου