Συμμετοχή στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΔΟΕ, την Τετάρτη & την Πέμπτη 19 & 20 Οκτώβρη


Είναι φανερό πλέον ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την πλήρη υποβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και των λειτουργών της.
Αφού άφησε τα Δημόσια Σχολεία χωρίς βιβλία και τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρηματοδότηση, αφού συρρίκνωσε τις δαπάνες για την παιδεία στο ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό τώρα αφήνει και τους εκπαιδευτικούς χωρίς μισθούς.
Η ανάλγητη ανατροπή εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, η διάλυση του κοινωνικού κράτους και η ληστρική φοροεπιδρομή στα «συνήθη υποζύγια», οδηγούν τις ζωές των εργαζομένων σε συνθήκες μεσαίωνα.
Η εκπαίδευση στην Ελλάδα συνθλίβεται από τις δραματικές περικοπές μιας πρωτόγνωρης μείωσης των δημόσιων δαπανών για την παιδεία, που θα φτάσουν τα επόμενα χρόνια μόλις στο 2,23% του ΑΕΠ και ουσιαστικά θα καταργήσουν το δημόσιο σχολείο.
Ο μοναδικός δρόμος είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση με τις επιταγές της Τρόικας και στην κατεύθυνση αυτή θα συγκεντρώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.
Το ΔΣ καλεί όλους τους/τις συναδέλφους/ισσες να συμμετάσχουν ενεργά στην 48ωρη, απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη  19 & Πέμπτη 20 Οκτώβρη  2011 που κήρυξε η Δ.Ο.Ε. και στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο την ίδια ημέρα
( Προσυγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στο Πολυτεχνείο) για να σταματήσουμε όλοι μαζί τη λαίλαπα που μας συρρικνώνει για να ανατρέψουμε την πολιτική των μνημονίων και των περικοπών. To Δ.Σ του Συλλόγου θα διαθέσει λεωφορείο για τη Συγκέντρωση-Διαμαρτυρία στην Αθήνα. Για τον καλύτερο προγραμματισμό δηλώστε συμμετοχή στα μέλη του Δ.Σ. ως την Τρίτη 18/10/2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου