ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Ο.Ε ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 12ης /9/2012

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ο πρώτος κύκλος αγωνιστικών δράσεων ανάδειξης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί που περιλάμβανε: επαφές με τα πολιτικά κόμματα, συνεντεύξεις τύπου, παρεμβάσεις στα Μ.Μ.Ε., επιστολή προς τους γονείς των μαθητών, περιφερειακές συσκέψεις, συμβολικούς αποκλεισμούς των Διευθύνσεων Π.Ε. της χώρας, συλλαλητήρια σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ηράκλειο-Γιάννενα κ.α., παρουσίαση στοιχείων για τα κενά στα σχολεία και την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, ολοκληρώθηκε με την 24ωρη απεργία, η οποία κατάφερε να συσπειρώσει μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων και της κοινωνίας αφού σε αυτή συμμετείχαν με απεργίες ή με στάσεις εργασίας η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., η Ο.Λ.Μ.Ε., η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. και στήριξαν το Τ.Ε.Ε., η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., η Ε.Ι.Ν.Α.Π. κ.ά.
Απολογιστικά το Δ.Σ. θεωρεί πως ο πρώτος στόχος των δράσεων, δηλαδή η ανάδειξη των προβλημάτων των σχολείων και η αδυναμία των εκπαιδευτικών να ζήσουν στοιχειωδώς με τους μισθούς πείνας που παίρνουν, επιτεύχθηκε.
Η κοινωνία παρά τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει από τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα, αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητα του εκπαιδευτικού λειτουργήματος και την αναγκαιότητα να υπάρξει επένδυση στην παιδεία, ως απάντηση στην κρίση.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Αντιλαμβανόμαστε ότι τα οικονομικά μέτρα έχουν φέρει στα όρια του τον εκπαιδευτικό κόσμο, όμως ο αγώνας είναι μονόδρομος όχι απλά ως απάντηση στη βαρβαρότητα αλλά και ως πράξη ευθύνης και αντίστασης εργαζόμενων που εκτός των άλλων πρέπει να γίνονται παράδειγμα με τη στάση τους στους μαθητές τους.
Η αντίσταση είναι πράξη αξιοπρέπειας, η παράδοση δεν ταιριάζει στην ιστορία και τους αγώνες του κλάδου. Η λογική «δε συμμετέχω γιατί η απεργία έχει οικονομικό κόστος», είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση, σε ακόμα μικρότερους μισθούς, σε περαιτέρω υποβάθμιση της Παιδείας.
Το επόμενο διάστημα και ενόψει της ψήφισης των νέων μνημονιακών μέτρων βαρβαρότητας το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα αναλάβει πρωτοβουλίες συντονισμού και αγωνιστικής δράσης με όλο το υπαλληλικό και εργατικό κίνημα (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-Γ.Σ.Ε.Ε.), τις οποίες καλεί να προχωρήσουν σε απεργιακούς αγώνες διάρκειας, καθώς τα προβλήματα των εργαζομένων είναι κοινά και η απάντηση πρέπει να είναι μαζική.
Σε περίπτωση μη έκδοσης απόφασης γενικής απεργίας από Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-Γ.Σ.Ε.Ε. η Δ.Ο.Ε. θα εξαγγείλει 24ωρη κινητοποίηση την ημέρα συζήτησης και ψήφισης των μέτρων και θα κινηθεί στην κατεύθυνση συντονισμού και συσπείρωσης όλων των εργαζομένων.
Την ημέρα ανακοίνωσης καθώς και την αντίστοιχη της κατάθεσης των νέων μέτρων βαρβαρότητας των 11,5 δις ευρώ, διοργανώνουμε συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα για να εκφράσουμε την οργή και την αγανάκτησή μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους.
Ταυτόχρονα στα πλαίσια της ανάδειξης όλων των θεμάτων του διεκδικητικού πλαισίου με συντονισμένες δράσεις η Δ.Ο.Ε, θα συνεχίσει να αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης χρημάτων των σχολικών επιτροπών οι οποίες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας τους καθώς και την αδυναμία των νέων κυρίως εκπαιδευτικών να ζήσουν με αξιοπρέπεια από το μισθό τους.
Το Δ.Σ. αποφάσισε, για το προσεχές διάστημα, την πραγματοποίηση συναντήσεων με τους Δημάρχους όλης της χώρας (Κεντρική και Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων) και τους γονείς, οι οποίοι θα δεχθούν το κύριο βάρος κάλυψης των εξόδων των σχολείων, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, ενημερώνοντάς τους για το μέγεθος του προβλήματος και προσπαθώντας για τη δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου άσκησης έντονης πίεσης από όλη την κοινωνία.
Παράλληλα, μέσα από διαδικασίες βάσης (Γενικές Συνελεύσεις, Περιφερειακές Συσκέψεις, Ολομέλεια Προέδρων) οι εκπαιδευτικοί θα αποφασίσουν για την παραπέρα αγωνιστική πορεία του κλάδου.
Συνάδελφοι, σας καλούμε να πλαισιώσετε τους πρωτοβάθμιους συλλόγους γιατί μόνο με μαζική συμμετοχή έχουμε ρεαλιστικές ελπίδες ανατροπής της βαρβαρότητας.
Ο Αγώνας συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου