Ένα τετράδιο για τα παιδιά της ΠαλαιστίνηςΣύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Θήβας «Ο Πίνδαρος»
Ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης

Συνάδελφε, συναδέλφισσα, μαθητή, μαθήτρια
Θυμάσαι πριν λίγες μέρες την εικόνα με το κοριτσάκι που μετά το βομβαρδισμό του σπιτιού του έψαχνε στα ερείπια να βρει το βιβλίο του;
Μια εικόνα, χίλιες λέξεις!
Η απανθρωπιά, η βαρβαρότητα, η ιμπεριαλιστική θηριωδία δεν έχουν τελειωμό!
Μέχρι στιγμής 565 μαθητές έχασαν τη ζωή τους, τουλάχιστον 3 χιλιάδες τραυματίστηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς 277 σχολεία
Ισραήλ-Ευρωπαϊκή Ένωση-ΝΑΤΟ αιματοκυλούν το λαό της Παλαιστίνης.
Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλάι της δολοφονικής κυβέρνησης του Ισραήλ. Υπογράφει μαζί της συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας, είναι συνένοχη.
Μόνο η παγκόσμια αλληλεγγύη των λαών μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο.
Ένας για όλους και όλοι για έναν!
Αλληλεγγύη τώρα στην πάλη των λαών.
Καλούμε τώρα όλους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, να μετατρέψουν το κάθε σχολείο, την κάθε γειτονιά σε ορμητήριο αλληλεγγύης για τα παιδιά και το λαό της Παλαιστίνης.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, να ανταποκριθούν στην καμπάνια αλληλεγγύης, που γίνεται με πρωτοβουλία της ΠΣΟ (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία), της FISE (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών), σε συνεργασία με τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών.
Ø  Συγκεντρώνουμε τετράδια, μολύβια, γόμες, γραφική ύλη κ.α. στα σχολεία μας, στη συνέχεια τα παραδίδουμε στο 5ο Δ. Σ.  Θήβας, στο 1ο Δ. Σ. Σχηματαρίου και στο 1ο Δ.Σ. Αλιάρτου (ανάλογα με  τη περιοχή που βρίσκεται το κάθε σχολείο)  ώστε να τα παραλάβει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε ΘΗΒΑΣ «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ» και να τα αποστείλει στη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών
Ø  Συζητάμε με τους μαθητές μας για τα πραγματικά αίτια του άδικου πολέμου ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, για το δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων να έχουν πατρίδα, ενάντια στην κατοχή και εισβολή του Ισραήλ, για το δικαίωμα των λαών να παλεύουν με όλους τους τρόπους, ενάντια στους δυνάστες τους.
Ενότητα τώρα ενάντια στα μονοπώλια και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και Ε.Ε. που σφαγιάζουν τους λαούς. Να σηκώσουμε το ανάστημά μας!
Πάρε κι εσύ θέση.Κάθε σχολείο αφού συγκεντρώσει τη γραφική ύλη, την παραδίδει σε ένα από τα τρία σχολεία μέχρι 14/11/2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου