Καλή σχολική χρονιά!!!





ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠ/ΚΩΝ   Π.Ε.  ΘΗΒΑΣ                                                Θήβα ,09/09/2015            
        <<  Ο   ΠΙΝΔΑΡΟΣ   >>                                         
e-mail:   syllekpaidpe.thivas@gmail.com                  
                                                                                                         Προς:  μέλη Συλλόγου        
                                                                       
       Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους καλή σχολική χρονιά με δύναμη , αισιοδοξία, υπομονή και επιμονή  για να αντεπεξέλθουμε στο έργο μας. Άλλη μια χρονιά όμως ξεκινά με αρκετά προβλήματα καθώς λίγο πριν το πρώτο κουδούνι, η δημόσια εκπαίδευση και μαζί της χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί οδηγούνται στην απόλυτη απαξίωση. Το ξεκίνημα βρίσκει τα σχολεία με μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικούς. Οι πολιτικές εξελίξεις, οι αδιανόητες καθυστερήσεις, τα λάθη και οι πολιτικές επιλογές του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και η προεκλογική περίοδος με τους περιορισμούς που έφερε, διαμορφώνουν εφιαλτική εικόνα για την έναρξη των σχολείων καθώς και για χιλιάδες εκπαιδευτικούς που βλέπουν την ανασφάλεια τους να συνεχίζεται. Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, μόνιμοι διορισμοί δεν έγιναν και δεν αναμένεται να γίνουν, ενώ και οι πιστώσεις που έχουν προβλεφθεί για πρόσληψη αναπληρωτών είναι λιγότερες από αυτές που απαιτούνται για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών. Ακόμη όμως και οι όποιες προσλήψεις αναπληρωτών γίνουν, θα γίνουν με μεγάλη καθυστέρηση, αφού οι υποψήφιοι κλήθηκαν να υποβάλουν εκ νέου αιτήσεις και δόθηκε προθεσμία που έληγε την ημέρα έναρξης της λειτουργίας των σχολείων..
Θα πληρώσουν λοιπόν τα παραπάνω οι συνάδελφοι αναπληρωτές, τα σχολεία με αδυναμία κάλυψης των κενών και αποκατάσταση της λειτουργίας τους καθώς και οι μόνιμοι συνάδελφοι που θα κληθούν να “κρατήσουν” τα σχολεία με τεράστιες ελλείψεις.
Τελευταία στιγμή μάλιστα στις διευθύνσεις «τρέχουν» να τοποθετήσουν ειδικότητες, να κάνουν εσωτερικές αποσπάσεις (κάτι που θα μπορούσε να γίνει πιο νωρίς), αλλά και να ανοίξουν τα ολιγοθέσια σχολεία προκειμένου να γίνει ο αγιασμός με μετακίνηση εκπ/κών από πολυθέσια σχολεία!!!!!!

Τα κενά δεν καλύπτονται με αλχημείες, αλλά με μαζικούς διορισμούς και πιστώσεις για άμεση πρόσληψη αναπληρωτών.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά και θα μας βρει ενωμένους , με αποφασιστικότητα στους κοινούς αγώνες για την παιδεία που ονειρευόμαστε.
Καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη σε όλους!
     Ο Πρόεδρος                                                                                Ο Γραμματέας


Χαλιαμάλιας Φώτης                                                                        Τσιαπλές Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου