«Άμεση λύση για την καταβολή των υπερωριών των συναδέλφων αναπληρωτών μέσω ΠΔΕ»Σύμφωνα με το έγγραφο υπ’ αρ. πρωτ: 177546/Ε2 με ημερομηνία 5/11/2015, που υπογράφει η προϊσταμένη της Γεν. Διεύθυνσης Ε. Καρδαμίτση, ενημερώνονται οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ότι δεν μπορούν να πληρώσουν τις υπερωρίες των συναδέλφων μας αναπληρωτών που έχουν προσληφθεί μέσω προγράμματος ΠΔΕ.
Έχει αντιληφθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας ότι οι συνάδελφοί μας αυτοί καλύπτουν πάγιες ανάγκες (ειδικά στα ολιγοθέσια σχολεία) όπου δεν δύναται να ασκήσει κανένας άλλος τα συγκεκριμένα καθήκοντα; Σε ένα π.χ. μονοθέσιο ή διθέσιο σχολείο ο συνάδελφος εκτός από το γεγονός ότι κάνει 25 ώρες υποχρεωτικό ωράριο αναγκάζεται (σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα) να διδάσκει 30 ώρες την εβδομάδα τις οποίες (5 ώρες) το υπουργείο αρνείται να τις πληρώσει ενώ οι μόνιμοι και οι αναπληρωτές τακτικού προϋπολογισμού τις πληρώνονται κανονικά. Μήπως αυτό εννοούσε ο υπουργός παιδείας περί εθελοντικής εργασίας; Μήπως προσπαθούν να διαμορφώσουν εργασιακές συνθήκες διαφορετικών “ταχυτήτων” σε εκπαιδευτικούς που κάνουν την ίδια εργασία;
 Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Θήβας. καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις αυτές του υπουργείου παιδείας, καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία να πράξουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι υπερωρίες των συναδέλφων μας να καταβάλλονται κανονικά, διαφορετικά ζητάμε από τη ΔΟΕ να συντονίσει τις όποιες νομικές και συνδικαλιστικές ενέργειες απαιτούνται για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων των συναδέλφων μας.

                                                  Για το Δ.Σ

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ      
                                                                    
ΧΑΛΙΑΜΑΛΙΑΣ ΦΩΤΗΣ                            ΖΕΛΕΝΙΤΣΑΣ ΗΛΙΑΣ                                                    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου