ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


O Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Π.Ε Θήβας «ο Πίνδαρος» εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών, που έχουν στο στόχαστρό τους την  αντιλαϊκή, πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και  της ΕΕ, με τις οποίες οδηγούνται στη φτωχοποίηση και στην ανεργία πολλές εκατοντάδες μικροί αγρότες. Οι διεκδικήσεις των αγροτών είναι αγώνας ύπαρξης της ελληνικής υπαίθρου και στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής, που είναι προϋπόθεση για τη διάσωση της ίδιας της πατρίδας και του ελληνικού λαού.
Με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, τους δυσβάσταχτους φόρους,  μείωση επιστροφής ΦΠΑ, φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, μεγάλες αυξήσεις  εισφορών ΟΓΑ,  ΔΕΗ και ΕΛΓΑ,  θα μειωθεί εκ νέου δραστικά το εισόδημα μικρομεσαίων αγροτών και θα οδηγηθεί σημαντικό τμήμα στην εξαθλίωση. Χιλιάδες αγρότες παραμένουν ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αφού δεν έχουν να πληρώσουν εισφορές στον ΟΓΑ. 
Τα προβλήματα εκπαιδευτικών και αγροτών είναι κοινά, όπως είναι και τα προβλήματα των υπόλοιπων εργαζομένων. 
  • Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα τους , προκειμένου να ανατρέψουμε την πολιτική των μνημονίων, που είναι ενάντια στην ελληνική αγροτιά και σε κάθε εργαζόμενο. 
  • Τασσόμαστε σύσσωμοι στο πλευρό τους, καθώς αυτοί, όπως και ο δικός μας κλάδος,  χτυπήθηκαν, χτυπιούνται και θα χτυπηθούν το επόμενο διάστημα από την ίδια βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική.
  • Ενώνουμε τις φωνές μας μαζί τους και ζητάμε την απόσυρση αυτού του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους.


Θα είμαστε στο πλευρό τους συμπαραστάτες.
                                    
  Για το Δ.Σ

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΧΑΛΙΑΜΑΛΙΑΣ ΦΩΤΗΣ                              ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗ  ΟΛΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου