ΚΑΛΕΣΜΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ


Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Ύστερα από τις αντιδράσεις για την ίδρυση τμημάτων ΔΥΕΠ για τα παιδιά μεταναστών και προσφύγων και κυρίως λόγω της βίαιης επίθεσης που έχουν δεχτεί γονείς και εκπαιδευτικοί από ομάδα κρούσης της ΧΑ, γίνεται αναγκαίο και απαραίτητο το καλοσώρισμα και η στήριξη στην υποδοχή αυτών των παιδιών, να είναι όσο το δυνατόν ευρύτερη και μαζικότερη.
Καλούμε τους συναδέλφους των δημοτικών σχολείων του Σχηματαρίου και  του γυμνασίου Οινοφύτων, όπως επίσης τους γονείς, τους μαθητές και όλους τους εργαζόμενους της περιοχής, να υποδεχτούμε εγκάρδια τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας, δυναμώνοντας και με αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες που υποφέρουν.
Μαζί με τον αγώνα μας ενάντια στα παλιά & νέα μέτρα της κυβέρνησης & της Ε.Ε που χτυπάνε την εργασία, την ασφάλιση, το εισόδημα, συνολικά τη ζωή των εργαζομένων, να κάνουμε δική μας υπόθεση και τα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων. Εξάλλου, κοινή είναι η ρίζα, κοινός είναι ο αντίπαλος που γεννά τους πολέμους, την προσφυγιά, την εξαθλίωση, την εκμετάλλευση και τη φτώχεια.
Η κυβέρνηση έχει την κύρια ευθύνη για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων που οξύνονται στο έπακρο αυτές τις μέρες με το κύμα κακοκαιρίας.
Διεκδικούμε:
·         Να καταργηθούν όλες οι αντιδραστικές συμφωνίες (Δουβλίνο, ΕΕ - Τουρκίας κ.λπ.) που εγκλωβίζουν περίπου 60.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα, για να αποτελέσουν το φθηνό εργατικό δυναμικό, σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης και εκμετάλλευσης, στα νύχια των μονοπωλίων ελληνικών και ξένων.
·         Να δοθεί η δυνατότητα γρήγορης χορήγησης ασύλου στους πρόσφυγες και προώθησής τους στις χώρες που θέλουν.
·           Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, όχι στην παραχώρηση των στρατιωτικών βάσεων. Όχι στην εκχώρηση της φρούρησης των συνόρων σε ΝΑΤΟικούς ευρωενωσιακούς μηχανισμούς, με πρόσχημα τους μετανάστες.
Για τους πρόσφυγες στa Οινόφυτα:
·           Αξιοπρεπείς ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης όσο διάστημα φιλοξενούνται εδώ. Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα σε διατροφή, στέγαση, σίτιση, υγιεινή, ύδρευση, θέρμανση.
·           Άμεσα μέτρα για τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα.
·           Να παρθούν μέτρα για την κάλυψη της ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, με ευθύνη του κράτους, πρόσληψη και διάθεση του απαραίτητου προσωπικού και με ιδιαίτερη μέριμνα για τις γυναίκες, τα ΑμΕΑ, τα μικρά παιδιά.
·           Να λυθούν τα ζητήματα μετακίνησης τους προς τα νοσοκομεία (Αθήνας, Χαλκίδας κ.α) αλλά και προς τις υπηρεσίες που χρειάζονται για τις αιτήσεις τους.
·           Έξω οι ΜΚΟ και οι διάφοροι “αλληλέγγυοι” από τις δομές φιλοξενίας που η κυβέρνηση τους έχει εκχωρήσει όλη τη λειτουργία και πολλές φορές έχουν ύποπτο ρόλο».
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές να αγκαλιάσουν τα παιδιά  αυτά που γλίτωσαν από τον πόλεμο και τον πνιγμό και να αποτελέσουν  φράγμα  στην ξενοφοβία και στον ρατσισμό.

Εκ του Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου