8 Μάρτη - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Θήβας « Ο Πίνδαρος», απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες που μοχθούν καθημερινά μέσα σε δύσκολες συνθήκες να τα βγάλουν πέρα.
160 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατριών στη Νέα Υόρκη, που ζητούσαν ανθρώπινη ζωή, δουλειά, ισοτιμία και δικαιώματα, συνεχίζουμε τον αγώνα για να ολοκληρωθεί ο δρόμος που άνοιξαν.
8 Μάρτη 1857, οι ράφτρες κι οι υφάντρες της Ν. Υόρκης βγαίνουν στους δρόμους διεκδικώντας μείωση του εργάσιμου χρόνου, ίση αμοιβή με τους άντρες συναδέλφους τους και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της. Πάλεψαν για «Ψωμί και Τριαντάφυλλα», όπως έγραψε ο Τζέιμς Οπενχάιμ στο ποίημά του για την απεργία των εργατριών. Η απεργία της 8ης του Μάρτη 1857 ήταν απ’ τις σημαντικότερες στιγμές του εργατικού κινήματος διεθνώς, αφού έβαζε στην πρώτη γραμμή τα ζητήματα κατά της εκμετάλλευσης, κατά των φυλετικών διακρίσεων, κατά της ανισοτιμίας ανδρών και γυναικών.Οι γυναίκες άντλησαν την ορμή τους από τη συνείδηση και τη βαθιά πίστη στο σκοπό της πάλης τους, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Οι γυναίκες της εργατικής τάξης, οι γυναίκες εκπαιδευτικοί, βιώνουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, τις συνέπειες των μέτρων ξεπεράσματος της καπιταλιστικής κρίσης. Οι δικές μας απώλειες σε δικαιώματα και κατακτήσεις έγιναν κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Στο βωμό των δικών τους συμφερόντων θυσιάζονται οι δικές μας ανάγκες, θυσιάζονται ακόμη και ανθρώπινες ζωές – οι δικές μας ζωές! Η εκπαίδευση  υποτάσσεται στους σχεδιασμούς που υπαγορεύει ο ΣΕΒ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.
Στον κλάδο μας , όπου η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών ειδικά στην Πρωτοβάθμια, είναι γυναίκες οφείλουμε να διεκδικήσουμε τη θέση της γυναίκας σε ένα κόσμο με ισότητα ευκαιριών για όλους.
Σε αυτές τις συνθήκες, καμιά εκπαιδευτικός, καμιά γυναίκα του καθημερινού μόχθου δεν περισσεύει. Από τη δική μας συμμετοχή στο σύλλογο, στην οργάνωση των αγώνων, στην πάλη κόντρα στους εκμεταλλευτές μας εξαρτάται το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.  Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας.
Εξίσωση των αδειών των αναπληρωτριών/τών με τις άδειες των μονίμων.
Πλήρη προστασία της μητέρας και του παιδιού και παροχή κάθε διευκόλυνσης για την ανατροφή του. Εφαρμογή του νόμου για την προστασία της εργαζόμενης μητέρας, την απαγόρευση της απόλυσης.                                                                                                                   

                                                                                           Εκ του Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου