ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ

Εδώ και τώρα μόνιμοι διορισμοί !
           Κανένας εκπαιδευτικός αξιολογητής ή αξιολογούμενος !
Όλοι στην κινητοποίηση Πλατεία Θήβας - Παρασκευή 29/9 στις 14:00 μ.μ !

            Οι ελλείψεις και τα χιλιάδες κενά, που επιδιώκει να κρύψει κάτω από το χαλί η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, το κλείσιμο εκατοντάδων ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων ακόμα και δασκάλων σε πρωινά τμήματα, οι ελλείψεις σε τμήματα ένταξης και υποδοχής, η μη λειτουργία της παράλληλης στήριξης, επιβάλλουν τη μαζική και οργανωμένη αντίδραση των σωματείων από κοινού με γονείς και μαθητές. Δεν είναι όλα καλά στα σχολεία παρά την επιχείρηση αποπροσανατολισμού που επιχειρεί η κυβέρνηση. Δεν είναι όλα καλά, όταν ακόμα και σήμερα τα σχολεία και οι Σύλλογοι Διδασκόντων προσπαθούν να φτιάξουν πρόγραμμα.
            Δεν πάει άλλο με την πολιτική της χρόνιας αδιοριστίας, με την μετατροπή της ζωής των εκπαιδευτικών σε  λάστιχο, με τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τη γενίκευση της ελαστικής εργασίας των συμβασιούχων και στην εκπαίδευση. Εδώ και τώρα να πραγματοποιηθούν οι χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί που έχει ανάγκη η εκπαίδευση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς που γυρίζουν κάθε χρόνο όλη τη χώρα, που ανακυκλώνονται κάθε χρόνο ανάμεσα στη δουλειά και την ανεργία. Καμία απόλυση αναπληρωτή. Δεν διαπραγματευόμαστε τη δουλειά, τη ζωή μας, τη μόρφωση των μαθητών μας.
Κανένας εκπαιδευτικός αξιολογούμενος ή αξιολογητής
Η Δ.Ο.Ε., όπως και όλες οι Ομοσπονδίες του Δημόσιου Τομέα, συμμετέχει με. στην απεργία – αποχή, που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο δημόσιο.
Το ζήτημα αφορά άμεσα τους εκπαιδευτικούς . Είναι σαφές ότι η αξιολόγηση – χειραγώγηση είναι παρούσα. Το νομοθετικό πλαίσιο που τη διέπει (Ν.3848/10, Π.Δ. 152/12) όχι μόνο δεν έχει καταργηθεί, παρά τις διαρκείς δεσμεύσεις των Υπουργών Παιδείας των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά ενισχύεται από την εκβιαστική και απεργοσπαστική τακτική της κυβέρνησης σε όλο το Δημόσιο.
            Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα κληθούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία της αξιολόγησης, να ακολουθήσουν τις αποφάσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Δ.Ο.Ε. και να μην το πράξουν. Κανένας εκπαιδευτικός σε ρόλο αξιολογητή, κανένας να μην αποδεχτεί την αξιολόγησή του.                                                                                             Εκ του Δ.Σ


Όλοι στην κινητοποίηση Πλατεία Θήβας - Παρασκευή 29/9 στις 14:00 μ.μ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου