Παρασκευή 9/3 πανεκπαιδευτική πανελλαδική κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας!

Χαιρετίζουμε τη μαζική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 2 Μάρτη χιλιάδες εκπαιδευτικοί στο Υπουργείο Παιδείας, ενάντια στην πολιτική της αδιοριστίας και των μηδενικών διορισμών, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας, μόνιμοι και αναπληρωτές, δάσκαλοι , νηπιαγωγοί, ειδικότητες, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ταξίδεψαν αμέτρητα χιλιόμετρα για να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Η ανάγκη για μαζικούς μόνιμους διορισμούς και ο αγώνας για εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών , μας ένωσε και δεν επέτρεψε στις μικροπαραταξιακές πολιτικάντικες τακτικές να εμποδίσουν αυτόν τον αγώνα. Παρά τη βροχή , όλοι οι εκπαιδευτικοί με αποφασιστικότητα ήταν εκεί για να διεκδικήσουν το σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας. Δεν ήταν εκεί όμως το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ, καθώς ήρθαν, φωτογραφήθηκαν  πίσω από τα παραταξιακά τους πανό και εξαφανίστηκαν μετά από λίγες ώρες . 



Τα αιτήματα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, για διορισμό όλων των αναπληρωτών – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά, για εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων, αποτελούν τις βασικές μας διεκδικήσεις.





 Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, σε μια πρωτοφανή επίδειξη πολιτικού αυταρχισμού, έστειλαν τα ΜΑΤ με δακρυγόνα δημιουργώντας απίστευτη ένταση που άφησε πίσω της τραυματίες




Με αποφασιστικότητα οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί έσπασαν την τρομοκρατία, μπήκαν στο Υπουργείο Παιδείας, πραγματοποίησαν κατάληψη και μαζικότατη Συνέλευση Αγώνα στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες συνάδελφοι. 







Μέσα στο Υπουργείο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου