Εργατική Πρωτομαγιά 2018


Εργατική Πρωτομαγιά 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΘΗΒΑΣ «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ»

     Η επέτειος της εξέγερσης των εργατών του Σικάγο τον Μάιο του 1886 μας υπενθυμίζει ότι όλα όσα έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι και οι λαοί είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων. Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα απόδοσης τιμής στους διαχρονικούς αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων. Για το δικαίωμά τους στην εργασία, με κοινωνική δικαιοσύνη και ασφάλιση. Οι αγώνες του παρελθόντος μας δίνουν έμπνευση και δύναμη για να θέσουμε –εμείς οι ίδιοι– τις βάσεις για μια διαφορετική πορεία.
Η φετινή Πρωτομαγιά  βρίσκει τους εργαζομένους, όπως και όλους τους Έλληνες, σε βαθιά ανησυχία, αβεβαιότητα και ανασφάλεια, αφού τα τελευταία χρόνια καταβαραθρώθηκε το βιοτικό επίπεδο των περισσοτέρων πολιτών.  Τα συνεχιζόμενα μνημόνια και οι αντιλαϊκές πολιτικές αυξάνουν τα προβλήματα, δημιουργούν νέα αδιέξοδα
     Η φετινή Πρωτομαγιά είναι παράλληλα με τις πολεμικές επιχειρήσεις που διεξάγονται στη Συρία και δημιουργούν μια εκρηκτική και ιδιαίτερα επικίνδυνη ατμόσφαιρα , αυξάνουν τον αριθμό των θυμάτων και δημιουργούν νέα κύματα προσφύγων. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να ενισχυθούν πρωτοβουλίες για τον τερματισμό του πολέμου.
     Το μήνυμα όμως των αγώνων του εργατικού κινήματος δίνει όμως το έναυσμα για να ξαναπιάσουμε το νήμα των μεγάλων αγώνων, να γίνουμε όλοι μέρος στη μάχη που δίνει ο λαός μας ενάντια στα μνημόνια και τους πολιτικούς εκφραστές τους.
     Να μην αφήσουμε την φετινή Εργατική Πρωτομαγιά να περάσει αθόρυβα! Ξέρουμε όλοι ότι οι καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους δεν θα έρθουν χωρίς τη δική μας συλλογική δράση, τις διεκδικήσεις, τους αγώνες μας.
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου