Επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο- εργαστήριο Συλλόγου στη Θήβα 12-12-2019

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ Π.Ε ΘΗΒΑΣ «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ»

Επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο- εργαστήριο

«Παιδαγωγική Επικοινωνία: Ενδυναμώνοντας την επαγγελματική ταυτότητα των εκπαιδευτικών μέσα από την καλλιέργεια δεξιοτήτων επικοινωνίας».

Θήβα, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 5-8 μ.μ


                               O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Θήβας, «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ» συνδιοργανώνει με  τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Βοιωτίας και το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.)  επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο- εργαστήριο με τίτλο: «Παιδαγωγική Επικοινωνία: Ενδυναμώνοντας την επαγγελματική ταυτότητα των εκπαιδευτικών μέσα από την καλλιέργεια δεξιοτήτων επικοινωνίας».

 Το σεμινάριο- εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το απόγευμα, στις 12 Δεκεμβρίου, κατά τις ώρες 5.00μ.μ. έως 8.00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2 ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κασσάνδρου και Σπαρτών, τηλ. 2262029034

Στο σεμινάριο- εργαστήριο δύνανται να συμμετέχουν 30 εκπαιδευτικοί. Για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση το χρόνο αποστολής της ηλεκτρονικής δήλωσης συμμετοχής του κάθε εκπαιδευτικού. (prschdrdipevoi@gmail.com)

Το επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο- εργαστήριο συντονίζουν οι: α. Φωτεινή Εγγλέζου, Ph.D., MA, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Περιφέρειας Πειραιά . Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.) και, β. Ιωάννα Μενδρινού, Ph.D., MA, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Π.Ε. Δ΄ Αθήνας, Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.).

Περιγραφή εργαστηρίου: Πολύ συχνά οι εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ποικίλες επικοινωνιακές προκλήσεις στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Διαφωνίες με συναδέλφους, επιπλήξεις από γονείς, συγκρούσεις που προκύπτουν ανά πάσα στιγμή στην καθημερινή σχολική ζωή επηρεάζουν την επαγγελματική απόδοση και την ψυχική μας ισορροπία. Επομένως, στόχος του εργαστηρίου είναι να μυήσει τους εκπαιδευτικούς σε βασικές αρχές και χρήσιμες επικοινωνιακές πρακτικές, που θα ενδυναμώσουν την επαγγελματική τους ταυτότητα και θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση συγκρούσεων μέσα στο εργασιακό περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, πέρα από την παρουσίαση βασικών στοιχείων επικοινωνιακής θεωρίας και αρχών διαπροσωπικής επικοινωνίας επιχειρείται η βιωματική προσέγγιση του θέματος μέσα από την αξιοποίηση τεχνικών του Θεάτρου Forum                                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου