ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε                                                                                         Θήβα 3/5/ 2020
 ΘΗΒΑΣ «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ»                                                                                               Αρ. Πρωτ. 29
ΠΑΡΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 3                                             Προς: Δημ. Σχ. Α/θμιας Εκπ/σης                     
ΘΗΒΑΣ (Εντός 3ου Δημοτικού)                                                                  Βοιωτίας (Περιφέρειας Θήβας), Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων Π.Ε.
         Τ.Κ: 32200        

ΘΕΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
Εν μέσω πανδημίας, με κλειστά τα σχολεία και σε συνθήκες που αντικειμενικά περιορίζουν τη δυνατότητα συλλογικών διαδικασιών από την πλευρά των Συλλόγων Εκπαιδευτικών, το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την Παιδεία.
Μερικά από τα βασικά σημεία του πολυνομοσχεδίου είναι:
·         Αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη από τους 22  μαθητές στους 26
·         Η καθιέρωση του ελάχιστου αριθμού των 20 μαθητών ανά τάξη στα 7θέσια και πάνω Δημοτικά και των 16 στα 2θέσια και πάνω Νηπιαγωγεία με αποτέλεσμα τη μετακίνηση μαθητών σε άλλα σχολεία.
·         Εισαγωγή διακριτών αντικειμένων στο Νηπιαγωγείο σε αντίθεση με τις απόψεις της επιστημονικής κοινότητας παραβλέποντας βασικές παιδαγωγικές αρχές.
·         Εισαγωγή της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης.
·         Επαναφορά της τιμωρητικής διάταξης σχετικά με την ποινή των αναπληρωτών σε περίπτωση μη ανάληψης υπηρεσίας. Οι αναπληρωτές σηκώνουν το βάρος της λειτουργίας των δημόσιων σχολείων τα τελευταία 15 χρόνια με αλλαγή του τόπου διαμονής κάθε χρόνο.
·         Η διπλή μοριοδότηση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας από εδώ και στο εξής.
Υπενθυμίζουμε τη σημαντικότητα των σχολίων στη διαβούλευση και καλούμε να καταθέσετε τις απόψεις σας, οι οποίες θα διαμορφώσουν το τελικό πλαίσιο!
Η ιστοσελίδα στην οποία δόθηκε σε διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο είναι: http://www.opengov.gr/ypepth/, με όνομα ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ.

Η προθεσμία υποβολής των σχολίων είναι μέχρι τις 6 Μαΐου και ώρα 8 π.μ.
Η ΓΝΩΜΗ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ!


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                       
 ΓΚΕΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                                    ΠΕΤΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου