ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε                        ΘΗΒΑΣ «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ»                                                              

ΠΑΡΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 3  ΘΗΒΑΣ (Εντός 3ου Δημοτικού)                      Βοιωτίας (Περιφέρειας Θήβας)

Τ.Κ: 32200  

syllekpaidpe.thivas@gmail.com

 

 

Θήβα 16/1/2021

Αρ. πρωτ.: 3

Προς: Σχ. Μονάδες Ν. Βοιωτίας

(Περιφέρεια Θήβας), ΔΟΕ

ΘΕΜΑ:ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Σύμφωνα με αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας (Αριθμ. Φ7/3625/Δ1) που εκδόθηκε στις 15-1-2021    (ΦΕΚ 83/Β/15-1-2021), και προς έκπληξη όλων, τροποποιείται η ώρα αποχώρησης των μαθητών/-τριών που φοιτούν στο βασικό υποχρεωτικό πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου από 13:00 σε 13:10.

Από την εν λόγω απόφαση γίνεται φανερό πως η παραπάνω ενέργεια δεν εξυπηρετεί κανένα παιδαγωγικό σκοπό, εν αντιθέσει μάλιστα, πυροδοτεί σε περίοδο πανδημίας μια υγειονομική βόμβα, αφού ως γνωστόν στα περισσότερα σχολικά συγκροτήματα συστεγάζονται Δημοτικά Σχολεία (τα οποία σχολούν περίπου την ίδια ώρα -13.15)  και Νηπιαγωγεία, με αποτέλεσμα οι γονείς να συνωστίζονται  για να παραλάβουν τους μαθητές.

Επισημαίνουμε, για άλλη μια φορά, στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ πώς τα προβλήματα που εντοπίζονται στις σχολικές μονάδες δεν είναι η τροποποίηση της ώρας αποχώρησης των μαθητών του Νηπιαγωγείου, αλλά: τα πολυπληθή τμήματα, οι ελλείψεις προσωπικού στην καθαριότητα καθώς και σε εκπαιδευτικό προσωπικό, η απουσία διενέργειας επαναλαμβανόμενων τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και η χάραξη  υπεύθυνου σχεδιασμού για τη διαχείριση της πανδημίας.

 

·        Ζητάμε να  αποσυρθεί άμεσα η νέα ρύθμιση!

·        Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να πάρει θέση!

Εκ του Δ.Σ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου