ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε                                                     ΘΗΒΑΣ «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ»                                                            ΠΑΡΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 3                       ΘΗΒΑΣ (Εντός 3ου Δημοτικού)  Βοιωτίας (Περιφέρειας Θήβας)  Τ.Κ: 32200 , syllekpaidpe.thivas@gmail.com

 

 

 

          Θήβα 12/10/2022

           Αρ. πρωτ.: 19

  Προς: Σχολικές Μονάδες Περιφέρειας          Θήβας  ,   ΔΟΕ

 

 

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ 

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας. Στη Γενική Συνέλευση παρευρέθηκαν τα μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ Τρούλης  Γιώργος και Βενετοπούλου Γιώτα, οι οποίοι ενημέρωσαν τους συναδέλφους για τα τρέχοντα ζητήματα στην εκπαίδευση απαντώντας και σε σχετικές ερωτήσεις.

Στη Γενική Συνέλευση συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τα τεκταινόμενα στην εκπαίδευση, όπως: αυτοαξιολόγηση – ενιαία κείμενα, η εισαγωγή των θεσμών των ενδοσχολικών συντονιστών και των μεντόρων και τρόποι αντίδρασης, Διευρυμένα ολοήμερα, εκλογές Αιρετών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, αυξήσεις μισθών(πάγιο αίτημα της ΑΔΕΔΥ), ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών κ.ά.

Σχετικά με την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, όπως αυτή προβλέπεται από την υπ’ αρ. 108906/ΓΔ4/10-9-2021 Υ.Α. «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων» (ΦΕΚ Β 4189/10-9-2021) σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 33, 34 και 35 του ν. 4692/2020, όπως συμπληρώθηκαν από τις διατάξεις του ν.4823/2021,  τονίστηκε, για άλλη μια φορά, ότι συνεχίζεται χωρίς φόβο, με ενιαία, συλλογική και αποφασιστική στάση.

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να υιοθετήσουν αυτούσια τα ενιαία κείμενα όπως αυτά στάλθηκαν από την Ομοσπονδία χωρίς καμία απολύτως διαφοροποίηση.

Τα ενιαία κείμενα δεν φτιάχτηκαν για να αξιολογηθεί με καλό βαθμό μια σχολική μονάδα, ούτε και να αναδειχθούν σημεία υπεροχής της μιας σχολικής μονάδας έναντι της άλλης, αλλά για να αποτυπωθεί μια ενιαία κοινή στάση του κλάδου. Τα κείμενα έχουν στόχο: να ενώσουν όλους τους συλλόγους διδασκόντων, αναιρώντας έτσι τη δημιουργία επιλέξιμων/ανταγωνιστικών προφίλ για κάθε σχολική μονάδα, να διατηρήσουν το κριτικό πνεύμα των εκπαιδευτικών, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα για την ακύρωση της αξιολόγησης – κατηγοριοποίησης.

 

Στη λογική του Υπουργείου Παιδείας και των μηχανισμών του απαντάμε Ενιαία, Συντεταγμένα και Ενωτικά…




 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου