Για την συνέχιση του αγώνα που αφορά την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε                                                                       Θήβα 10/10/2024

  ΘΗΒΑΣ «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ»                                                                            Αρ. Πρωτ. 26

ΠΑΡΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 3                                         Προς: Σχ. Μον. Περιφέρειας Θήβα ΘΗΒΑΣ (Εντός 3ου Δημοτικού)                                                               Μέλη Συλλόγου Εκπ/κων Π.Ε. Θήβας Τ.Κ: 32200                                                                                     ‘’ Ο Πίνδαρος’’

syllekpaidpe.thivas@gmail.com 


Θέμα: Για την συνέχιση του αγώνα που αφορά την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών


Στο θέμα της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και της αξιοποίησης της λεγόμενης ατομικής αξιολόγησης ως εργαλείο εκβιασμού και ομηρείας τους η κυβέρνηση και το  ΥΠΑΙΘΑ είναι πλήρως εκτεθειμένοι. Ήδη έχουμε 3 δικαστικές αποφάσεις από  Διοικητικά Εφετεία για εκπαιδευτικούς της Δυτικής Αττικής και της Α΄ Αθήνας, νεοδιόριστους του 2020, που έκαναν δεκτές τις προσφυγές που κατέθεσε η Δ.Ο.Ε. ενάντια στην ανάκληση των πράξεων μονιμοποίησής τους. Οι συγκριμένες αποφάσεις δικαιώνουν την επιλογή της Δ.Ο.Ε. (α.π.411/22-3-2023) να πραγματοποιήσει την προσφυγή και αποτελούν ηχηρό ράπισμα στον εκβιασμό του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. Αν η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. είχε την στοιχειώδη αίσθηση δικαίου, θα έπρεπε ήδη να είχε μονιμοποιήσει τους εκπαιδευτικούς του 2020 και να είχε αποσυνδέσει το θέμα της μονιμοποίησης από την αξιολόγηση εκδίδοντας διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για το σύνολο των νεοδιόριστων αμέσως μετά την παρέλευση της διετίας από την έκδοση του ΦΕΚ διορισμού με βάση τον νόμο 3528/2017.

Με βάση τις θέσεις του κλάδου, συνεχίζουμε τον αγώνα, για να σπάσει στην πράξη ο εκβιασμός των νεοδιόριστων και να ακυρωθεί η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση μαθητών, σχολείων και εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα έχει διαμορφώσει ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για την εξάντληση κάθε δυνατότητας αξιοποίησης των δικαστικών αποφάσεων για την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων έχοντας απόλυτη συναίσθηση και των δυσκολιών και των ορίων ενός δικαστικού αγώνα. Χωρίς να καλλιεργεί αυταπάτες για εύκολες λύσεις μέσω νομικών ενεργειών.

Μέχρι στιγμής το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε συνεργασία με τα Δ.Σ. των Συλλόγων έχει ολοκληρώσει την πρώτη φάση της υλοποίησης της απόφασης της 31 Ιουλίου. Συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες ονόματα νεοδιόριστων του 2020 και του 2021, διαμορφώθηκαν συλλογικές αιτήσεις για την μονιμοποίησή τους προς τις ΔΙ.Π.Ε. σε δύο διαφορετικά κείμενα, οι οποίες κατατέθηκαν στο πλαίσιο μαζικών κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που τέθηκαν σε πολλές περιπτώσεις.

          Με βάση τα παραπάνω:

-          Για την υλοποίηση της διαδικασίας θα χρειαστεί κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα, που επιθυμεί να μπει στην συλλογική αίτηση προς τα Π.Υ.Σ.Π.Ε. και να δώσει τα στοιχεία του στον Σ.Ε.Π.Ε που υπηρετεί αυτή τη στιγμή (όνομα, πατρώνυμο, ΑΦΜ, ΔΟΥ, φωτοτυπία δελτίου ταυτότητας – επισυνάπτεται σχετική  φόρμα για τους διορισθέντες του 2022). Τα Δ.Σ των Σ.Ε.Π.Ε με ευθύνη τους θα συγκεντρώσουν στοιχεία για τους νεοδιόριστους του 2022 (δίνεται σχετική φόρμα) και σε συνεργασία με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., όπως και κατά τη διαδικασία των αρχικών προσφυγών προς τα Διοικητικά Εφετεία, θα καταθέσουν τις αιτήσεις προς τις ΔΙ.Π.Ε.

-          Τα Δ.Σ. των Σ.Ε.Π.Ε. χρειάζεται να συγκεντρώσουν τα στοιχεία των νεοδιόριστων συναδέλφων/ισσών το αργότερο μέχρι την Κυριακή 10/11/2024 και να τα αποστείλουν στην Ομοσπονδία, για να κινηθούν οι διαδικασίες το συντομότερο.

-          Τα στοιχεία να αποσταλούν αποκλειστικά και μόνο, το αργότερο μέχρι την Κυριακή 10/11/2024, στο mail του Συλλόγου: syllekpaidpe.thivas@gmail.com


Εκ  του Δ.Σ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου