ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ημέρα: Παρίσι – Βρυξέλλες – Περιήγηση Πόλης
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη του Φωτός, το Παρίσι. Άφιξη και αναχώρηση οδικός για την έδρα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις Βρυξέλλες.
Άφιξη, και αμέσως αρχίζει η γνωριμία μας με τη πόλη. Στην διάρκεια της πανοραμικής μας περιήγησης θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα περνώντας από την Grand Place, το Atomium, το Heysel Stadium, τα Βασιλικά Παλάτια του Laken με τον ομώνυμο Βασιλικό Ναό, τον Γιαπωνέζικο Πύργο, την Κινέζικη Παγόδα, το Χρηματιστήριο, την πλατεία Grand Sablon με τον ομώνυμο Ναό της Παναγίας, το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, τη Βασιλική πλατεία με τα Βασιλικά Ανάκτορα, το Ευρωκοινοβούλιο και την Αψίδα του Θριάμβου. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
2η ημέρα: Βρυξέλλες – Άμστερνταμ – Περιήγηση πόλης
Σήμερα έχουμε σχεδιάσει μια αλησμόνητη εκδρομή στο Άμστερνταμ, την πρωτεύουσα της Ολλανδίας. Άφιξη και συνεχίζουμε με μία πανοραμική περιήγηση από το ιστορικό κέντρο, το οποίο οριοθετείτε από τρία ημικυκλικά τεχνητά κανάλια, οι όχθες των οποίων ενώνονται με 400 μικρές και μεγαλύτερες γέφυρες για να δούμε μεταξύ άλλων τον παραδοσιακό μύλο του Ρέμπραντ, το εντυπωσιακό στάδιο «Αρένα», το Βασιλικό μουσείο Rijksmuseum, το οποίο είναι σ’ ένα γοτθικό παλάτι του 1885 και φιλοξενεί τα πιο γνωστά έργα ζωγραφικής της χώρας. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες.
3η ημέρα: Βρυξέλλες – (Προαιρετική Εκδρομή στο Λουξεμβούργο)
Πρωινό και η σημερινή ημέρα είναι ελεύθερη για να την αξιοποιήσετε, όπως νομίζετε καλύτερα. Σας προτείνουμε να πραγματοποιήσετε μια προαιρετική εκδρομή στη πανέμορφη πρωτεύουσα του μικροσκοπικού Δουκάτου του Λουξεμβούργου, η οποία διαθέτει πληθώρα τουριστικών αξιοθέατων.
4η ημέρα: Βρυξέλλες – Λονδίνο (με το Eurostar)
Πρωινό και προετοιμαστείτε για να ζήσετε και σήμερα μια ακόμα εμπειρία ταξιδεύοντας με το υπερσύγχρονο τρένο Eurostar με προορισμό, το Λονδίνο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
5η ημέρα: Λονδίνο – Περιήγηση Πόλης – Βρετανικό Μουσείο
Πρωινό και συνεχίζουμε με την περιήγησή μας στη Βρετανική πρωτεύουσα.
Ο ελληνόφωνος ξεναγός μας θα μας οδηγήσει στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Λονδίνου περνώντας από το φημισμένο Χάϋντ Παρκ με τα ανάκτορα του Κένσινκτον, από την Μαρμπλ Αρτς (μαρμάρινη αψίδα) το μοναδικό μαρμάρινο μνημείο στο Λονδίνο, την πλατεία Τραφάλγκαρ, τον ομφαλό του Λονδίνου, από όπου θα διακρίνουμε και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου και διαμένει η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Αργότερα θα περάσουμε από το περίφημο κτίριο του Κοινοβουλίου που στεγάζει τη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Βουλή των Λόρδων η οποία φιλοξενεί το έμβλημα της πόλης, το Μπιγκ Μπεν.
Η περιήγησή μας τελειώνει με την επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο. Η Ελληνική πτέρυγα με τα περίφημα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα αποτελέσουν τον λόγω της επίσκεψης μας.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας.
6η ημέρα: Λονδίνο (Προαιρετική Εκδρομή στην Οξφόρδη – Στράτφορντ Απόν Έιβον)
Το Λονδίνο δεν είναι μόνο αγορές.
Με μεγάλα πάρκα, φυσικά στο πιο τυπικό αγγλικό ύφος, με υπέροχες εκκλησίες όπως το Westminster Abbey –γοτθικού ρυθμού και τόπος στέψης και ταφής των Άγγλων ηγεμόνων.
Με ένα συναρπαστικό ποτάμι, τον Τάμεση, με τον Πύργο του Ρολογιού –το Big Ben-, με το διάσημο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τυσσώ, με την Tower Bridge, ύψους 66 μέτρων, και τόσα άλλα ενδιαφέροντα που μπορείτε να ταξινομήσετε και να επισκεφθείτε για να τα απολαύσετε, στην σημερινή σας ελεύθερη ημέρα.
Αν όμως θέλετε, μπορείτε να συμμετάσχετε στην –προαιρετική- ολοήμερη εκδρομή στην Πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα υπέροχα κτίρια των Κολεγίων.
Στη συνέχεια ακολουθώντας μια γραφική διαδρομή θα έλθουμε στην κωμόπολη του Στράτφορντ Απόν‘Eιβον, τη γενέτειρα του Σαίξπηρ, ενός από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς. Θα περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα, όπως το Βασιλικό θέατρο του Σαίξπηρ, το γενέθλιο σπίτι του και το δημοτικό σχολείο που μαθήτευσε. 7η ημέρα: Λονδίνο – (Προαιρετική εκδρομή στον Πύργο του Γουίνσδορ) – Πτήση Επιστροφής 
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για ενδιαφέρουσα προαιρετική εκδρομή στο Kάστρο Γουίνσδορ, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε την κατοικία των βασιλέων της Αγγλίας, από την εποχή του Γουλιέλμου του Κατακτητή. Στην περιήγηση περιλαμβάνεται  η επίσκεψη στα επίσημα διαμερίσματα, στο «κουκλόσπιτο» της βασίλισσας και στο παρεκκλήσι του Σαίντ Tζώρτζ.
Αργότερα συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο του Λονδίνου, για την πτήση της επιστροφής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου