ΑΔΕΔΥ
Όλοι στο συλλαλητήριο
Τετάρτη 13 Απρίλη
Στις 6.30 το απόγευμα στα Προπύλαια
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Οι τελευταίες  οικονομικές εξελίξεις αποκαλύπτουν με δραματικό τρόπο τα αδιέξοδα της κυβερνητικής μνημονιακής πολιτικής. Παρά τις βάρβαρες περικοπές δικαιωμάτων και εισοδημάτων, τα προβλήματα των ελλειμμάτων και του χρέους οξύνθηκαν, η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση και  η χώρα σε νέα αδιέξοδα.
Ταυτόχρονα οι εξελίξεις σε επίπεδο Ε.Ε. με το σύμφωνο για το ευρώ και το μηχανισμό στήριξης αποτελούν νέα ακραία νεοφιλελεύθερη επιλογή για την πορεία της Ευρώπης και δημιουργούν νέο αρνητικό περιβάλλον και για τους εργαζόμενους της χώρας μας.
Η διαρκής λιτότητα, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, ο περιορισμός του κοινωνικού κράτους και η συνταγματοποίηση του χρέους γίνονται πλέον και θεσμικά βασικές πολιτικές της Ε.Ε. με στόχο νέα προνόμια στους τραπεζίτες και τις πολυεθνικές.
Το πρόγραμμα, που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση και θα παρουσιάσει στις 15 Απρίλη αποτελεί νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Τα νέα 50 δις ευρώ, που προβλέπονται για τη μείωση του χρέους, θα προκύψουν μέσα από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, το ξεπούλημα των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών και θα έχουν δραματικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους αλλά και για την ίδια τη χώρα.
Τα πρόσθετα μέτρα για το έλλειμμα, με τον παραπέρα περιορισμό των δαπανών, τα πρόσθετα φορολογικά βάρη, η περικοπή κοινωνικών επιδομάτων  και η επιπλέον περικοπή μισθών και συντάξεων, οδηγούν όλη την κοινωνία σε εξαθλίωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου