Θέμα 2ο : Βιβλία.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Μέσα σ’ ένα ζοφερό περιβάλλον επιτέλους υπάρχει και ένα «ευχάριστο» νέο. Το Υπουργείο Παιδείας ανταποκρινόμενο στο πάγιο αίτημα μας για την απαλλαγή των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας από τη διαδικασία παραλαβής, διανομής και μεταφοράς των βιβλίων, έδωσε τελικά ριζική λύση στο πρόβλημα: Δεν έστειλε καθόλου βιβλία!!! Ταυτόχρονα υλοποιείται και η διακήρυξη του υπουργείου: Η τσάντα μπορεί πλέον να μένει στο σχολείο, έτσι κι αλλιώς θα είναι άδεια!!!
Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της εκπαίδευσης που ανοίγουν τα σχολεία και δεν έχουν εκτυπωθεί ακόμη τα βιβλία. Η ανικανότητα του Υπουργείου να προγραμματίσει μια συνήθη διαδικασία που επαναλαμβάνεται κάθε χρονιά οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση της λειτουργίας των σχολείων.
Η προτεινόμενη λύση περί φωτοτυπιών είναι ανέφικτη δεδομένου ότι τα οικονομικά των Σχολικών Επιτροπών είναι σε άθλια κατάσταση. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές τρέχουν απεγνωσμένα να βρουν  λύσεις.
Ο σύλλογός μας καταγγέλλει την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας για την πρωτοφανή, στα μεταπολεμικά χρονικά, κατάσταση στη δημόσια Εκπαίδευση με την έλλειψη των σχολικών βιβλίων με την έναρξη των μαθημάτων.
Καλούμε  όλους και όλες τις συναδέλφους να μη συνδράμουν στη συγκάλυψη αυτής της αθλιότητας και να αποκαλύπτουν θαρρετά σε όλους τους γονείς το μέγεθος του προβλήματος. Να μην επιτρέψουν να εξαναγκαστούν οι γονείς στην οποιαδήποτε επιβάρυνση για αγορά βιβλίων ή φωτοτυπιών, αλλά να απαιτήσουμε τα χρήματα που θα ξοδευτούν για φωτοτυπίες να δοθούν εξ ολοκλήρου από το «ανεύθυνο» Υπουργείο και όχι από τα κονδύλια, που προορίζονται για τις στοιχειώδεις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.
 Καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς να συσπειρωθούμε και να παλέψουμε όλοι μαζί για την υπεράσπιση και διεύρυνση της Δωρεάν Δημόσιας Εκπαίδευσης και της δωρεάν παροχής βιβλίων σε όλα τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου