ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη θεατρική αγωγή στην Π.Ε

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συναντήθηκε τη Δευτέρα 16/1/2012 με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων. Αφορμή αποτέλεσε  έγγραφο του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.  με θέμα «Έγκριση Προγραμμάτων Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του επιστημονικού πεδίου Πολιτισμός και Δραστηριότητες Τέχνης», όπου αναφέρεται ότι θα διδάσκονται μόνο τα μαθήματα της Μουσικής και των Εικαστικών τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Δηλαδή το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής συρρικνώνεται  πλέον στα Δημοτικά Σχολεία παρά το γεγονός ότι όχι μόνο εξυπηρετεί μορφωτικές ανάγκες αλλά και οι εντυπώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών για τη μέχρι τώρα προσφορά του, ήταν πολύ θετικές.
            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στηρίζει την παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 στο ΥΠΕΠΘ και στην οποία θα παρευρεθεί και αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και ταυτόχρονα καλεί τους εκπαιδευτικούς να δώσουν δυναμικά το παρόν.
            Ζητάμε:
•    Την προσθήκη του μαθήματος του Θεάτρου ως διακριτού γνωστικού αντικειμένου για την θεματική «Πολιτισμός» στη πρόταση Α' για το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών.
•    Τη σύσταση κλάδου ΠΕ 32 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και την δημιουργία οργανικών θέσεων.
•    Άμεσο διορισμό των εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής που εργάζονται ήδη στα σχολεία μας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου