Εργατική Πρωτομαγιά 2012

Εργατική Πρωτομαγιά 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΘΗΒΑΣ «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ»

Η επέτειος της εξέγερσης των εργατών του Σικάγο τον Μάιο του 1886 μας υπενθυμίζει ότι όλα όσα έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι
και οι λαοί είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων.
Ο φετινός εορτασμός της 1ης Μάη δεν είναι άλλη μία Πρωτομαγιάτικη επέτειος, καθώς μας βρίσκει με παιδιά να υποσιτίζονται, σχολεία να δυσλειτουργούν, με εκπαιδευτικούς «χτυπημένους» από το νέο μισθολόγιο να απειλούνται με απόλυση μέσω της αξιολόγησης. Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει εργαζόμενους, νέους, συνταξιούχους στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης από τα χαράτσια και τις αλλεπάλληλες περικοπές σε μισθούς και επιδόματα. 126 χρόνια μετά την 1η Μάη στο Σικάγο δε μας αξίζει η φτώχεια, η εξαθλίωση και η ανεργία. Εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε όλο τον πλούτο και μας ανήκει.
Οι αγώνες του παρελθόντος μας δίνουν έμπνευση και δύναμη για να θέσουμε –εμείς οι ίδιοι– τις βάσεις για μια διαφορετική πορεία.
Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει επίσης στο τέλος μιας προεκλογικής περιόδου που γίνεται υπό το ειδικό καθεστώς των μνημονίων μέσα σε ένα κλίμα εκβιαστικών «διλημμάτων»
Τα «διλήμματα» αυτά θα τα απαντήσει ο λαός στο δρόμο!
Η φετινή Πρωτομαγιά δίνει το έναυσμα για να ξαναπιάσουμε το νήμα των μεγάλων αγώνων που δίνει ο λαός μας εδώ και χρόνια ενάντια στα μνημόνια και τους πολιτικούς εκφραστές τους.
Να μην αφήσουμε την φετινή Εργατική Πρωτομαγιά να περάσει αθόρυβα!
Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών, ξέρουμε όλοι ότι οι καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους δεν θα έρθουν χωρίς τη δική μας συλλογική δράση, τις διεκδικήσεις, τους αγώνες μας.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Η ΟΡΓΗ ΝΑ ΘΕΡΙΕΨΕΙ Κ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΠΙΔΑ

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε Θήβας « Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ»
Χαλιαμάλιας Φώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου