Ψήφισμα για τη δίωξη συναδέλφων στο 6ο Δημ. Σχολείο Αγ. Παρασκευής

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το τελευταίο διάστημα, έχουμε παρακολουθήσει με έκπληξη, αγανάκτηση και οργή, τις  διοικητικές διώξεις εναντίον των εκπαιδευτικών  του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής που ξεκίνησαν με την αξιοποίηση αβάσιμων  και φαιδρών καταγγελιών γονέων και εξελίσσεται με πρωτοφανείς και εξαιρετικά ανησυχητικές  ενέργειες. Αφορμή αποτέλεσε ένα απλό δυσάρεστο περιστατικό από αυτά που μπορούν να συμβούν στο πλαίσιο κάθε κοινότητας άρα και της σχολικής  και ανέκαθεν επιλύονταν από τα μέλη της  στο πλαίσιο της παιδαγωγικής αντιμετώπισης προβλημάτων. Η Υπόθεση που αφορά την «κλοπή» των 2,20€ για την οποία υπήρξε απαλλακτικό πόρισμα διενεργηθείσας ΕΔΕ εναντίον εκπαιδευτικού του σχολείου αποκτά νέες διαστάσεις, με την εμπλοκή σε  διενέργεια συμπληρωματικής ΕΔΕ από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής  πέντε συνολικά συναδέλφων εκπαιδευτικών του 6ου Δημοτικού Σχολείου  Αγίας Παρασκευής. Η διωκόμενη εκπαιδευτικός «τόλμησε» να αναφερθεί προς τη Διοίκηση και τον ΓΕΔΔ προσκαλώντας τους να την προστατεύσουν απέναντι σε κάθε άδικη καταγγελία η οποία στρέφεται εναντίον της, η οποία ήδη είχε κριθεί « αβάσιμη » με την έκδοση απαλλακτικού  πορίσματος κατά την διενεργηθείσα προανακριτική διαδικασία.Όλα όσα συμβαίνουν δεν είναι τυχαία. Τα φαινόμενα του αυταρχισμού και της καταστρατήγησης στοιχειωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων ταλαιπωρούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Το Δημόσιο Σχολείο δεν θα ήταν δυνατόν να μείνει ανέγγιχτο ούτε σε αυτόν τον τομέα. Προσπαθούν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να επιβάλλουν κλίμα φόβου και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών.Επιδιώκουν τη βίαιη υποβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης, την ουσιαστική ακύρωση της μορφωτικής και παιδαγωγικής λειτουργίας του δημόσιου σχολείου και την εργασιακή και ηθική απαξίωση του εκπαιδευτικού.
Δεν θα το επιτρέψουμε!
Το Δ.Σ. του  Συλλόγου μας:
Δηλώνει ότι στηρίζει  τους διωκόμενους  συναδέλφους μας, αλλά και το σύλλογο εκπαιδευτικών Π.Ε. « Ο Περικλής» στον οποίο ανήκουν.
Καταδικάζουμε τον παράλογο μηχανισμό των  ΕΔΕ και των πειθαρχικών διώξεων που έχει στηθεί εις βάρος των εκπαιδευτικών του 6ουΔημοτικού σχολείου της Αγ. Παρασκευής.
Η δίωξη εναντίον των συναδέλφων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παρασκευής, πρέπει να αντιμετωπιστεί ως δίωξη όλων των εκπαιδευτικών. 
Απαιτούμε την άμεση παύση των διώξεων.   

 Ακυρώνουμε τα σχέδιά τους, προστατεύουμε τους μαθητές μας, το Δημόσιο Σχολείο και τους λειτουργούς του.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου