Ομάδες εργασίας για την αυτοαξιολόγηση.

Μετά από ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με τις ομάδες εργασίας και το περιεχόμενο των σχεδίων τους, τις συνεδριάσεις τους και τις πιέσεις από τους διευθυντές τονίζουμε τα εξής:
(Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό και από την Δ.Ο.Ε)
  • Έχει ήδη κηρυχθεί (και βρίσκεται σε εξέλιξη) διαρκής στάση εργασίας για όλους τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για όλο το χρονικό διάστημα ως το τέλος της σχολικής χρονιάς, όταν καλούνται σε συνεδρίαση της ομάδας εργασίας.
  • Επειδή έχει καταγγελθεί ότι ασκούνται πιέσεις για πραγματοποίηση του έργου των ομάδων σε χρόνο εκτός ωραρίου εργασίας (π.χ. σε χρόνο που οι εκπαιδευτικοί δε βρίσκονται στο σχολείο), υπενθυμίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει κανείς εκπαιδευτικός έργο εκτός του ωραρίου εργασίας του. Κανένας δεν μπορεί και δε νομιμοποιείται να μας υποχρεώσει σε κάτι τέτοιο.
  • Οι εκπαιδευτικοί που έχουν οριστεί σε ομάδες εργασίας φροντίζουν να προγραμματίσουν τις συνεδριάσεις των ομάδων τους, σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες.
  • Κυρίαρχο όργανο για τη σύνταξη των οριστικών εκθέσεων των σχολικών μονάδων είναι ο Σύλλογος Διδασκόντων.
  • Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., όπως έχει αποφασίσει και ανακοινώσει, πρόκειται να κοινοποιήσει, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, στους συναδέλφους κείμενο - απάντηση σχετικά με τη διαδικασία της Α.Ε.Ε. ώστε με συντεταγμένο τρόπο ο κλάδος να σταθεί απέναντι στις πιέσεις του Υπουργείου Παιδείας.
Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Θήβας «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ» καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς της περιοχής μας, διευθυντές και μη, να διατηρήσουν το κλίμα συνεργασίας και να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία του Υπουργείου Παιδείας.
ΚΑΝΕΙΣ δεν στέλνει ΤΙΠΟΤΑ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ λέμε ΟΧΙ σε οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση πίεση και συνεχίζουμε ενωμένοι.
                                   Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

                                              Ο Πρόεδρος



Χαλιαμάλιας Φώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου