Διαχρονικό το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

43 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973. Τα συνθήματα «Ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία», «Εθνική Ανεξαρτησία», «Κάτω η Χούντα»  που βροντοφώναξαν οι φοιτητές, η νεολαία, ο ελληνικός λαός έφεραν ξανά τη δημοκρατία στον τόπο που τη γέννησε.
Το Πολυτεχνείο, δεν είναι, απλά, μια επέτειος. Είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο της απαίτησης για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.  Ο ελληνικός λαός έδωσε τη μάχη ενάντια σε αυτούς που καταπατούσαν το αγαθό της ελευθερίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
                Σήμερα, που οι πολιτικές των μνημονίων έχουν οδηγήσει χιλιάδες Έλληνες στην ανεργία, την αγωνία  για την καθημερινή επιβίωση και στην εξαθλίωση. Σήμερα που με τα μέτρα του 3ου μνημονίου να αποτελειώνουν ότι έχει απομείνει από τα   εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα κι έχουν οδηγήσει στη διάλυση της Παιδείας, της Υγείας και όλων των «πυλώνων» του κοινωνικού κράτους, ο λαός μας, με τη δύναμη που αντλεί από τον αγώνα του Νοέμβρη του 1973, παλεύει για την ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής.
                Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί αλλά και το σύνολο των εργαζομένων με συνεπείς και συνεχείς αγώνες περιφρουρούμε τη δημοκρατία και το αγαθό της δημοσίας δωρεάν παιδείας. Συνεχίζουμε τον αγώνα αταλάντευτοι και ενωμένοι. Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου εμπνέει και καθοδηγεί τους αγώνες μας. 

Από τη Δ.Ο.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου