«Προκλητική απόφαση για αναστολή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής»



     Λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, επέλεξε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση της Ν. Δ. να προχωρήσουν στην έκδοση ΚΥΑ με την οποία εξαιρούν από την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης 13 Δήμους  από το σύνολο των 116 στους οποίους είχε νομοθετηθεί (με βάση το νόμο 4521/2018) η εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης από το σχολικό έτος 2019 – 2020. Αδιαφορώντας πλήρως για την ομόφωνη θέση του κλάδου των εκπαιδευτικών της Π. Ε. για άμεση εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης σε ολόκληρη τη χώρα, η υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως και η υφυπουργός Παιδείας κα Ζαχαράκη προχώρησαν, με βάση τις απόλυτα αναληθείς δηλώσεις των Δημάρχων των συγκεκριμένων Δήμων, στην αναστολή εφαρμογής της υποχρεωτικής φοίτησης στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο για τους Δήμους αυτούς.
     Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ επιβεβαίωσε πλήρως ότι επέλεξε να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο σε ό,τι αφορά την εμπλοκή και ανάθεση ρόλου στους εκπροσώπους των Ο. Τ. Α. αναφορικά με την εκπαίδευση στο πλαίσιο της προώθησης των καταστροφικών πολιτικών της «αυτονομίας» και της «αποκέντρωσης» - ιδιωτικοποίησης  της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, γεγονός που μας βρίσκει εντελώς αντίθετους ως εκπαιδευτικό κίνημα. 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 
v  Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4-6 ετών αποκλειστικά στο δημόσιο Νηπιαγωγείο.
v  Χρηματοδότηση σχολείων για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών (κτιριακές υποδομές και λειτουργικές δαπάνες).
v  Μαζικούς μόνιμους διορισμούς των αναπληρωτών εκπ/κών για την κάλυψη των χιλιάδων κενών.
scan0013ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου