Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Πίνδαρος”

Με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήβας “Πίνδαρος” συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συζητήσουν δια ζώσης κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα κτιριακών υποδομών, συντηρήσεων- επισκευών, χρηματοδότησης και κατανομής των έκτακτων επιχορηγήσεων, διαδικαστικά θέματα συναλλαγών και διαχείρισης λογαριασμών, καταλληλότητας αθλητικών εγκαταστάσεων, καλλωπισμού αύλειων χώρων, παραχώρησης χρήσης αιθουσών, πυροπροστασίας, προμήθειας και τοποθέτησης αλεξικέραυνων, φύλαξης των σχολείων κα. Επισημάνθηκε η ανάγκη να ενισχυθούν τα σχολεία οικονομικά για την προμήθεια πετρελαίου αλλά και το πόσο ΣΑΤΑ, πέρα από τα ποσά των λειτουργικών δαπανών.

Ειδική αναφορά έγινε στις κτιριακές υποδομές του Ειδικού Σχολείου Θήβας που σχετίζονται κυρίως με την πρόσβαση και την κίνηση των μαθητών σε αυτό, την έλλειψη χώρων, καθώς και στις δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζουν γονείς και μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου, αφού προσωρινά και μέχρι τη μετεγκατάσταση αυτού σε δικό του κτίριο, οι μαθητές του αναγκαστικά φοιτούν σε άλλα νηπιαγωγεία της περιοχής. Τέλος συζητήθηκαν τα σοβαρά ζητήματα σχολείων (1ο Δημοτικό Θήβας, Νηπιαγωγείο Βαγίων, Δημοτικό σχολείο Ελεώνα, 4ο Νηπιαγωγείο Θήβας)  , η ανάγκη για κλάδεμα δέντρων (3ο Δημοτικό Θήβας, 9ο Δημότικό Θήβας, 6ο Νηπιαγωγείο Θήβας). 
Ζητήθηκε να γνωστοποιηθούν οι προθέσεις και οι ενέργειες της δημοτικής αρχής για την ανέγερση ή εύρεση νέων σχολικών χώρων και για ενδεχόμενο σχεδιασμό λειτουργίας βρεφικού σταθμού.
Μεταφέρθηκε το αίτημα των διευθυντών και προϊσταμένων των σχολείων μας,   να ελεγχθούν από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου οι εγκαταστάσεις ΟΛΩΝ των σχολείων και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας και επισημάνθηκε η ανάγκη να γίνει σαφής η διαδικασία επικοινωνίας των σχολείων με την υπηρεσία αλλά και του τρόπου υλοποίησης των έργων. Προτείναμε επίσης την ανάληψη πρωτοβουλιών από τη δημοτική αρχή για τη συμμετοχή σε προγράμματα που θα εξασφαλίσουν πόρους για την αναμόρφωση των σχολείων (κάτι που συμβαίνει σε πολλούς δήμους της χώρας).
Επιπλέον, συζητήθηκε η καθυστέρηση λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το αίτημα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δημιουργία και λειτουργία ΣΔΕ στη Θήβα, που έχει κατατεθεί στην αρμόδια Γενική Γραμματεία και η έλλειψη λειτουργίας ΚΔΑΠ Δήμου Θηβαίων. 
Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι η Παιδεία θα αποτελέσει προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής, δήλωσε πρόθυμος για μια ουσιαστική επικοινωνία και συνεργασία με το σύλλογο εκπαιδευτικών της περιοχής  και μας ενημέρωσε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με όλες και όλους τους διευθυντές και προϊσταμένους των σχολείων ώστε να δοθούν σαφείς διευκρινίσεις για όσα τέθηκαν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Θηβαίων και εκπαιδευτικός κ. Κώστας Χαρέμης, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης και ε κπαιδευτικός κ. Ηλίας Τραμπάκουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών κ. Φώτης Χαλιαμάλιας και τα Μέλη κ.κ.  Παναγιώτης Γκέκας, Σωκράτης Μηλαράς,  Όλγα Κουτσοβασίλη και Κων/νος Πετκόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου