ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΜΕΧΡΙ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε             ΘΗΒΑΣ «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ»         ΠΑΡΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 3        ΘΗΒΑΣ (Εντός 3ου Δημοτικού)     Βοιωτίας (Περιφέρειας) Τ.Κ: 32200  

syllekpaidpe.thivas@gmail.com

 

 

Θήβα 3/8/2020

Αρ. Πρωτ.: 36

Προς: Σχολικές Μονάδες Π.Ε. Βοιωτίας (Περιφέρεια Θήβας), Συναδέλφους, μέλη του ΣΕΠΕ Θήβας, ΔΟΕ, Αιρετούς Βοιωτίας, Μέλη του ΠΥΣΠΕ Βοιωτίας

 

 

ΘΕΜΑ:  ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΜΕΧΡΙ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Το Υπουργείο  Παιδείας συνεχίζοντας για άλλη μια φορά την αντιεκπαιδευτική  του  πολιτική  απέστειλε  την  εγκύκλιο  102027/ΓΔ5 -30/7/2020  που βάζει σε λειτουργία μια σειρά εντελώς παράνομων ενεργειών και υπηρεσιακών πράξεων, καλώντας τις Διευθύνσεις και τα ΠΥΣΠΕ να ολοκληρώσουν όλες τις υπηρεσιακές τους μεταβολές, δηλαδή αποσπάσεις, τοποθετήσεις, υπεραριθμίες, καθορισμό λειτουργικότητας, συμπληρώσεις ωραρίων, μετακινήσεις κλπ στο διάστημα από 1- 14 Αυγούστου. 

 Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ζητά με κλειστά σχολεία, χωρίς τη δυνατότητα της συνεδρίασης των συλλόγων διδασκόντων, χωρίς να εξασφαλίζεται η δυνατότητα να ενημερωθούν ισότιμα όλοι οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, με αντικειμενικά προβλήματα λειτουργίας των Π.Υ.Σ.Π.Ε., να πραγματοποιηθούν όλες οι τοποθετήσεις στα λειτουργικά κενά, που εμφανίζονται μέχρι σήμερα, μέσα σε δύο (2) εβδομάδες. Κι όλα αυτά ενώ γνωρίζουν ότι λόγω των μακροχρόνιων αδειών που θα προκύψουν μέχρι τέλος Αυγούστου και σύμφωνα με τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις του Ν.4692/2020, οι αλλαγές που θα επέλθουν στις θέσεις των εκπαιδευτικών θα είναι τεράστιες.

Αυτό που ζητείται με την παραπάνω εγκύκλιο είναι πρακτικά αδύνατο αφού:

·         Οι πραγματικές λειτουργικές ανάγκες-κενά εμφανίζονται με το άνοιγμα των σχολείων και μόνο μετά την κατάθεση όλων των αδειών των εκπαιδευτικών, της ολοκλήρωσης  Β΄ φάσης αποσπάσεων και των αποσπάσεων σε φορείς-ΑΕΙ κλπ αλλά και του ακριβούς προσδιορισμού τμημάτων σε κάθε σχολική μονάδα με βάση τη δύναμη των μαθητών όπως διαμορφώνεται το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

·         Τα σχολεία  είναι κλειστά, οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί έχουν φύγει και οι αναπληρωτές έχουν απολυθεί.

·         Δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα τμήματα – λόγω μεταγραφών (που γίνονται το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη), κατάθεσης διαγνώσεων για ειδικές ανάγκες κλπ.

·          Οι Σύλλογοι Διδασκόντων δεν δύνανται να συνεδριάσουν μέσα στον Αύγουστο για να καθορίσουν τα   τμήματα, να διαπιστώσουν τα κενά και τις υπεραριθμίες, να αποφασίσουν για όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό έργο που θα πρέπει να παρέχουν (ολοήμερα, ενισχυτική διδασκαλία, πρωινή ζώνη, κατανομή ωρών, ώρες βιβλιοθήκης, Δ/ντων, υποδ/ντων κλπ).

Το ΠΥΣΠΕ, όπως προβλέπεται από την  εγκύκλιο του Υπουργείου, θα πρέπει να κάνει τοποθετήσεις μέσα στον Αύγουστο, χωρίς οι Σύλλογοι Διδασκόντων να διαπιστώσουν λειτουργικές υπεραριθμίες και πλεονάσματα, όπως το συμβαίνει τον Σεπτέμβριο! Μια διαδικασία τελείως αδιαφανής!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη εγκύκλιο που παραβιάζει την εκπαιδευτική νομοθεσία και τα κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα. Να ακολουθηθεί η νομιμότητα που επιβάλλει την κάλυψη των λειτουργικών κενών τον Σεπτέμβριο. Επίσης, καλεί τα μέλη του Π.Υ.Σ.Π.Ε. να μη συναινέσουν στην εσπευσμένη πραγματοποίηση συνεδριάσεων για τον καθορισμό των λειτουργικών κενών, να μην αποδεχτούν τον καθορισμό με βάση τις αντιεκπαιδευτικές και παράνομες μεθοδεύσεις του Υπουργείου  Παιδείας.

 

Για το Δ.Σ. Του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου