ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε                      ΘΗΒΑΣ «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ»                ΠΑΡΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 3  ΘΗΒΑΣ (Εντός 3ου Δημοτικού)                       Βοιωτίας (Περιφέρειας Θήβας)

              Τ.Κ: 32200  

syllekpaidpe.thivas@gmail.com

 

 

Θήβα 12/9/2020

Αρ. Πρωτ.: 42

Προς: ΔΟΕ, Σχολικές Μονάδες Π.Ε. Βοιωτίας (Περιφέρεια Θήβας)

 

 

 







ΘΕΜΑ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΙΣ  14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Την προσεχή Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου  αναμένεται το άνοιγμα των σχολικών μονάδων σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υ.ΠΑΙ.Θ. Η προσπάθεια, όμως,  της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για να πείσει για την ασφαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν βρίσκει πλέον αποδέκτες, αφού μέσα από  ένα πλάνο μη ολοκληρωμένου και ασαφούς προγραμματισμού εγείρονται τεράστια ερωτηματικά για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.  

Αυτή τη στιγμή στις περισσότερες σχολικές μονάδες υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αφού η Α΄ φάση των αναπληρωτών κάλυψε το μόνο το 70% των κενών και η Β’ φάση δεν έγινε ακόμη, το προσωπικό καθαριότητας των σχολικών μονάδων δεν επαρκεί και σε κάποιες περιπτώσεις θα πρέπει να υπάρξει επέκταση των συμβάσεων, ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα στις περισσότερες περιπτώσεις αγγίζει το 25, οι μάσκες και τα αντισηπτικά  δεν έχουν ακόμη παραληφθεί, δεν υπήρξε πρόταση για προληπτικούς ελέγχους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και παραμένει άγνωστος ο τρόπος λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων.

Από τα παραπάνω διαφαίνεται πως δεν υπήρξε ολοκληρωμένος σχεδιασμός από την πολιτεία και τα σχολεία παρουσιάζονται ανέτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Επίσης, το Υπουργείο Παιδείας με σχετική Εγκύκλιο  (αρ. πρωτ. Φ7/ 119778/Δ1/11-09-2020 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ., με θέμα: «Διευκρινιστικές οδηγίες για Δημοτικά  σχολεία την έναρξη του διδακτικού έτους 2020-2021») , η οποία κοινοποιήθηκε στα σχολεία αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου, ανατρέπει την τελευταία στιγμή και εντελώς αναίτια τον προγραμματισμό των σχολικών μονάδων για την ημέρα του Αγιασμού, προκαλεί αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα, ανατρέπει τον προγραμματισμό των σχολικών που σχεδιάστηκε από τον Σύλλογο Διδασκόντων και δεν αφήνει περιθώρια επαναπρογραμματισμού. Ακόμη, η συγκεκριμένη εγκύκλιος έρχεται σε αντίθεση όχι μόνο με τις διατάξεις του ΠΔ 79/2017  αλλά και με τις οδηγίες που το ίδιο το Υ.ΠΑΙ.Θ. είχε  αποστείλει στις 9/9/2020 για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, βάση των οποίων οι Σύλλογοι Διδασκόντων προέβησαν στον σχετικό προγραμματισμό.

 

Το Υ.ΠΑΙ.Θ. καλείται να αποσύρει την σχετική εγκύκλιο (αρ. πρωτ. Φ7/ 119778/Δ1/11-09-2020) και  να επαναπροσδιορίσει  άμεσα το σχεδιασμό για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολικών μονάδων για την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία τους.

 

 

Για το Δ.Σ. Του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου