ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΟΕ

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε                      ΘΗΒΑΣ «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ»                        ΠΑΡΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 3  ΘΗΒΑΣ (Εντός 3ου Δημοτικού)                      Βοιωτίας (Περιφέρειας Θήβας)

                  Τ.Κ: 32200  

syllekpaidpe.thivas@gmail.com

 

 

Θήβα 21/2/2021

Αρ. πρωτ.: 10

Προς: Σχ. Μονάδες Ν. Βοιωτίας

(Περιφέρεια Θήβας), Συναδέλφους Σχ. Μον. Περιφέρειας Θήβας

ΘΕΜΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΟΕ  

 

Με επιτυχία, και ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική τηλεδιάσκεψη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θήβας " ο Πίνδαρος" σχετικά με την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Βασικοί ομιλητές της τηλεδιάσκεψης ήταν ο Πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Κικινής Θανάσης και ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Τρούλης Γεώργιος.

Να ευχαριστήσουμε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας που απάντησαν αναλυτικά και διεξοδικά στα καίρια ερωτήματα σχετικά με την διαδικασία της αξιολόγησης και την απεργία- αποχή.

Επίσης, να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους του Συλλόγου μας που έδωσαν δυναμικό παρών στην σημερινή ενημερωτική τηλεδιάσκεψη.

 

Συνεχίζουμε δυναμικά!

 

Καλούμε τους συνάδελφους εκπαιδευτικούς  - Μέλη των Συλλόγων Διδασκόντων να δηλώσουν, πριν την έναρξη της διαδικασίας της ειδικής συνεδρίασης (όσο το δυνατόν γρηγορότερα), ότι συμμετέχουν στην απεργία –αποχή. Έτσι διαπιστώνεται η αδυναμία πραγματοποίησης της Ειδικής Συνεδρίασης ελλείψει απαρτίας λόγω συμμετοχής της πλειοψηφίας ή του συνόλου των εκπαιδευτικών στην νομίμως κηρυγμένη απεργία αποχή της ΔΟΕ από κάθε αξιολογική διαδικασία που προβλέπεται στην Υ.Α. 6603/ΓΔ4/20-1-2021  (συγκρότηση ομάδων δράσης, συνεδρίαση για τη σύνταξη έκθεσης «Εσωτερικής και Εξωτερικής Αξιολόγησης», κλπ.)

Υπενθυμίζουμε ότι η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει τους συμμετέχοντες από κάθε πειθαρχική ευθύνη. Με βάση την εμπειρία της απεργίας – αποχής στο υπόλοιπο Δημόσιο, δεν προκύπτει, με τα υπάρχοντα δεδομένα, οικονομική επίπτωση για τους συμμετέχοντες. (ΔΟΕ Α.Π. 1337– 8/2/2021). 

 

Η δήλωση, όλων των παραπάνω, θα γίνεται συλλογικά στο ειδικό έντυπο που στάλθηκε στα σχολεία, για να γίνεται σαφής η συμμετοχή τους στην απεργία - αποχή. Η παραπάνω δήλωση θωρακίζει τους συναδέλφους με την κάλυψη που προσφέρει η συμμετοχή σε μια νομικά κατοχυρωμένη ενέργεια και αρκεί να  καταχωρείται στο πρωτόκολλο του σχολείου.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Παρακαλούμε όπως οι σχολικές μονάδες, αφού συγκεντρώσουν τις δηλώσεις συμμετοχής και στη συνέχεια πρωτοκολλήσουν, να ενημερώσουν το Σύλλογο για το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας (ενημέρωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου ).  Τα δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν μόνο για στατιστικούς σκοπούς (π.χ. ...ο   Δ.Σ. ΘΗΒΑΣ à 8/10 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ)  


ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου