ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΘΕΜΑ: 1. «Όχι στις Συγχωνεύσεις- Καταργήσεις Σχολικών Μονάδων» 2. «Μετατροπή του Γραφείου Π.Ε Θήβας σε Δ/νση»

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Θήβας « Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ» στην τελευταία του συνεδρίαση και με αφορμή τα τελευταία  δημοσιεύματα για εφαρμογή του «Καλλικράτη» στη διοίκηση, στην εκπαίδευση και συγκεκριμένα στο υπουργείο με τους αναρίθμητους οργανισμούς του,  την προώθηση συγχωνεύσεων- καταργήσεων σχολικών μονάδων και καταργήσεων Γραφείων Π. Ε  
εκφράζει ομόφωνα τη διαφωνία του σε αυτές τις επιχειρούμενες  προτάσεις για αλλαγές και
    διαφωνεί με την πολιτική, που επιχειρεί να αποφασίσει για τις τοπικές κοινωνίες και την εκπαίδευση χωρίς να ερωτηθούν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εκπαιδευτικών καθώς και με την ασάφεια,  λόγω της απουσίας συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου.
Πρώτον για  τις συγχωνεύσεις -καταργήσεις σχολικών μονάδων,  το υπουργείο αγνοεί τελείως τα  κριτήρια που έχει θέσει η εκπαιδευτική κοινότητα όπως: τη μείωση του ανώτατου αριθμού μαθητών ανά τμήμα, την κτιριακή υποδομή – υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, το κόστος για το μαθητή, την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών, το ελάχιστο όφελος από την εξοικονόμηση πόρων που επιβάλλει η πολιτική των συγχωνεύσεων.

Δεύτερον για την κατάργηση του Γραφείου Π.Ε Βοιωτίας που εδρεύει στη Θήβα. Το Υπουργείο αγνοεί ότι το συγκεκριμένο Γραφείο έχει υπό την εποπτεία του 100 Σχολικές μονάδες (50 Νηπιαγωγεία και 50 Δημοτικά) με  5.200 μαθητές,  600 μόνιμους και 200 αναπληρωτές δασκάλους, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής Θηβών κι εξυπηρετώντας περισσότερες σχολικές μονάδες και περισσότερους εκπαιδευτικούς από την αντίστοιχη Δ/νση που εδρεύει στην Λιβαδειά. Κι ακόμη  ότι  η περιοχή της επαρχίας Θήβας είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές περιοχές της χώρας μας, αποτελείται από τους Καλλικρατικούς Δήμους Θηβαίων, Τανάγρας , Αλιάρτου με συνολικό πληθυσμό 72.497 κατοίκους και είναι χώρος υποδοχής του μεγαλύτερου αριθμού αλλοδαπών με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη δομή του μαθητικού δυναμικού των σχολικών μονάδων της περιοχής.

   Το Δ.Σ του Συλλόγου ζητά το Υπουργείο να μην προχωρήσει σε  συγχωνεύσεις -καταργήσεις σχολικών μονάδων  καθώς και το Γραφείο Π.Ε Βοιωτίας να παραμείνει και να μετατραπεί σε Δ/νση όπως προβλέπει  το Π.Δ 148  στο άρθρο 42  για όλες οι υπηρεσίες των Θηβών,  γιατί τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από τις παραπάνω αλλαγές θα είναι αξεπέραστα και οδυνηρά  τόσο για τους εκπαιδευτικούς  όσο και για τις τοπικές κοινωνίες.
   Τέλος, το Δ.Σ του Συλλόγου καλεί τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές, τους βουλευτές του νομού μας, τους αιρετούς μας, τους εκπροσώπους  εκπ/κών φορέων,  γονέων και λοιπών φορέων να  κινηθούμε όλοι μαζί  προς την κατεύθυνση της μετατροπής  του Γραφείου Π.Ε Βοιωτίας σε Διεύθυνση καθώς και στην ενδυνάμωση των μέτρων εκείνων που θα ικανοποιούν τις ανάγκες όλων των μαθητών μας.
   Στον αγώνα  αυτόν σας θέλουμε όλους συμμάχους για το καλό των παιδιών μας, για το μέλλον της εκπαίδευσης.

                                                                           Για το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου