Σύσκεψη φορέων στη Θήβα για τις συγχωνεύσεις σχολείων και την κατάργηση των Γραφείων Εκπαίδευσης Α/θμιας & Δ/θμιας

Κοινή σύσκεψη εκπαιδευτικών, βουλευτών του Νομού,  περιφερειακών και δημοτικών φορέων και εκπροσώπων γονέων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  11 Φεβρουαρίου στο παλιό Δημαρχείο Θήβας στις 17:30, με θέμα τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και την κατάργηση γραφείων εκπαίδευσης που σχεδιάζει να εφαρμόσει το Υπουργείο Παιδείας.
Την πρωτοβουλία της σύσκεψης ανέλαβαν από κοινού ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θήβας «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ» και η Ε.Λ.Μ.Ε. Βοιωτίας.
Στη σύσκεψη αυτή μεταξύ άλλων συμμετείχαν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βάσω Τσόνογλου, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μιχάλης Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο περιφερειακός σύμβουλος  κ. Ψυχογιός Γιώργος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Γιώργος Γκάρτζιος, οι  προϊστάμενοι Γραφείων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Χάρης Μελετίου και Δημοσθένης Λαθύρης αντίστοιχα, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών.
Μετά από τις εισηγήσεις του προέδρου της ΕΛΜΕ Βοιωτίας κ. Χρήστου Δαμιανίδη και της προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θήβας κ. Ευγενίας Στρατή, ακολούθησαν τοποθετήσεις και συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων.
 Σχετικά με τις συγχωνεύσεις σχολείων οι προϊστάμενοι και των δύο γραφείων διαβεβαίωσαν ότι θα γίνει ό, τι γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια, καθησυχάζοντας  συνδικαλιστές, εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών  που ανησυχούν για μαζικές συγχωνεύσεις σχολείων.
Όσον αφορά  την επικείμενη κατάργηση των Γραφείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας που εδρεύουν στη Θήβα, όλοι οι φορείς συμφώνησαν να κινηθούν προς την κατεύθυνση μετατροπής των γραφείων σε διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Βοιωτίας και μάλιστα οι δύο Σύλλογοι Εκπ/κών συνέταξαν κοινό υπόμνημα προς την Υπουργό και Υφυπουργό Παιδείας με  αίτημα τη μετατροπή των Γραφείων σε Διευθύνσεις, το οποίο κοινοποίησαν προς τους βουλευτές και τους εκπροσώπους  των φορέων.
Τέλος, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θήβας «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ» και η Ε.Λ.Μ.Ε. Βοιωτίας  κρίνουν  αναγκαίο και καλούν όλους τους φορείς να συνεργαστούν και να πραγματοποιήσουν όλοι μαζί, άμεσα, παράσταση στην Υπουργό Παιδείας  κα Διαμαντοπούλου  για να εκθέσουν τα παραπάνω ζητήματα με στόχο  την επίλυση τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου