ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ Υ.ΠΑΙ.Θ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ Η/Υ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ  Υ.ΠΑΙ.Θ  ΣΧΕΤΙΚΑ  ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ Η/Υ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Από την έναρξη της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, λόγω του  κορονοϊούCOVID-19, οι εκπαιδευτικοί με αυταπάρνηση και υπεράνθρωπες προσπάθειες, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο,  υλοποίησαν την υποστηρικτική διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Στην προσπάθεια αυτή συνάντησαν πολλά προβλήματα όπως τη  μη κατοχή ηλεκτρονικών υπολογιστών ή tabletαπό μεγάλη μερίδα μαθητών καθώς και την αδυναμία πρόσβασης στο διαδίκτυο.
Αρχικά το Υπουργείο Παιδείας μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης απέστειλε οδηγίες προς τις σχολικές μονάδες ζητώντας την καταγραφήτων Η/Υ στο πληροφοριακό σύστημα myschool, ώστε να χρησιμοποιηθούν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.Στις (7/4/2020) αποστέλλει, αρχικά,  πίνακα και στη συνέχεια έγγραφο για την καταγραφή των αναγκών των σχολικών μονάδων δίχως να διευκρινίζει τα απαραίτητα κριτήρια (έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού, απομακρυσμένες περιοχές, χαμηλό εισόδημα).
Με νέο έγγραφο του στις 9/4/2020 το Υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι: «η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών/συσκευών αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ελλείψεις της σχολικής μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών)».
Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας επιδίδεται σε εξαγγελίες επικοινωνιακού εντυπωσιασμού, παραμερίζοντας το ουσιαστικό κομμάτι, μη δίνοντας βάση στις πραγματικές ανάγκες των μαθητών σχετικά με την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Οφείλει άμεσα το Υπουργείο Παιδείας να ανακοινώσει την παροχή Η/Υ και τεχνολογικού εξοπλισμού για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Επίσης, με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει ότι «θα δύναται να παρέχεται σε προαιρετική βάση εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και κατά τη διάρκεια των δύο επερχόμενων εβδομάδων, με εξαίρεση το χρονικό διάστημα από Μεγάλη Τετάρτη 15.04.2020 ως και Τρίτη 21.04.2020. Το ακριβές πλαίσιο θα οριστεί με σχετικές διατάξεις». Υπενθυμίζουμε ότι η λειτουργία του σχολείου, η έναρξη των μαθημάτων, οι διακοπές και οι αργίες, ρυθμίζονται με το ΠΔ79/2017  άρθρο 3παράγραφος 1 στ. «Τα δημόσια σχολεία και νηπιαγωγεία δεν λειτουργούν τις ακόλουθες ημέρες:…. από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και την παρασκευή του Διακαινησίμου». Το οποίο δεν αναιρείται ούτε με υπουργικές αποφάσεις ούτε με συστάσεις ούτε με προσφυγή στον κοινωνικό αυτοματισμό.
Σχετικά με εγκύκλιο του Υπουργείου που αναφέρει «…να καλύψουν και θέματα πέραν των επαναλήψεων της έως σήμερα διδαχθείσας ύλης, κάνοντας χρήση μεθόδων τόσο σύγχρονης όσο και ασύγχρονης διδασκαλίας. Σημειώνεται, εντούτοις, ότι οποιαδήποτε θέματα καλυφθούν πέραν της ύλης που έχει διδαχθεί έως την ημερομηνία αναστολής
λειτουργίας των σχολικών μονάδων δεν αποτελούν διδακτέα ύλη παρά μόνο εφόσον αυτά παραδοθούν και με διαζώσης διδασκαλία στην τάξη μετά την επαναλειτουργία των σχολείων»,  διακρίνεται για άλλη μια φορά ο πρόχειρος σχεδιασμός μέσω βεβιασμένων κινήσεων χωρίς ουσία.
Οι εκπαιδευτικοί όλες αυτές τις ημέρες με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης, υλοποιώντας την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, κρατούν όρθιο και ζωντανό το δημόσιο σχολείο. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         ΟΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                       
 ΓΚΕΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                           ΠΕΤΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου