ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΙΡΕΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Συμβολή της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στους μαθητές
Κυρία Αντιπεριφερειάρχη,
  Το τελευταίο διάστημα ένα μεγάλο ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες ελληνικές οικογένειες αλλά και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι οι παρενέργειες από το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων και η οργάνωσης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
  Το Υπουργείο Παιδείας , όπως προμηθεύει κάθε χρόνο με βιβλία τους μαθητές όλων των βαθμίδων, έτσι οφείλει να παρέχει πρόσβαση με ηλεκτρονικά μέσα( υπολογιστής, laptop, tablet) σε όλα τα νοικοκυριά που έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας. Άλλωστε, η δωρεάν παιδεία και η ενίσχυση αυτών που έχουν ανάγκη αναφέρεται ρητά και στο Σύνταγμα της Ελλάδας.
  Κατανοώντας το κόστος ενός τέτοιου εγχειρήματος- εν μέσω οικονομικής και υγειονομικής κρίσης- θεωρώ ότι μπορείτε να πάρετε κάποιες πρωτοβουλίες που θα αμβλύνουν το μεγάλο αυτό πρόβλημα. Καθημερινά, διαβάζουμε για πρωτοβουλίες δήμων και ιδιωτών που παίρνουν σχετικές πρωτοβουλίες.
Γνωρίζοντας τα μεγάλα ποσά που κατευθύνονται καθημερινά στη μεταφορά των μαθητών ( λεωφορεία, ΤΑΧΙ, αποζημίωση γονέων) και λαμβάνοντας υπόψη την εξοικονόμηση πόρων λόγω της μη μετακίνησης μαθητών το τελευταίο χρονικό διάστημα σας προτείνω να κατευθυνθούν αυτά τα χρήματα για προμήθεια ηλεκτρονικών μέσων σε  μαθητές που δεν έχουν υπολογιστές και είναι αποκλεισμένοι από την «εκπαιδευτική διαδικασία». Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει την τεχνογνωσία και το πρόγραμμα κοινωνικής παρέμβασης «ΓΕΦΥΡΑ» κάτι που την καθιστά ικανή να οργανώσει ένα τέτοιο πρόγραμμα. Γνωρίζοντας ότι θα υπάρξουν τεχνικές δυσκολίες στην υλοποίησή του αλλά και την τεράστια προστιθέμενη αξία σε μία τέτοια δράση κρίνω ότι θα ξεκινήσετε να ανιχνεύετε τις σχετικές παραμέτρους και να προχωρήσετε στην εφαρμογή του.
Η πρόταση αυτή θα κοινοποιηθεί και στους τοπικούς εκπαιδευτικούς συλλόγους προκειμένου να προωθηθούν στη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ και να μπορέσουν να γίνουν πιο συντονισμένες κινήσεις.
Ξέροντας τις δυνατότητές σας  και την εμπλοκή σας με τα εκπαιδευτικά δρώμενα της Βοιωτίας τις τελευταίες δεκαετίες αναμένουμε ευχάριστες ειδήσεις.
                                                                                                        Κοιν.: 1) ΕΛΜΕ Βοιωτίας
                                                                                                                     2) ΣΕΠΕ Λιβαδειάς      
                                                                                                             3) ΣΕΠΕ Θήβας «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ»
 Στη διάθεσή σας                                                                                       
Τραμπάκουλος Ηλίας
Εκπαιδευτικός –Διευθυντής 5ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας
Αιρετός του ΠΥΣΠΕ Βοιωτίας     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου