ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε                                                                                          Θήβα 23/4/2020
 ΘΗΒΑΣ «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ»                                                                                              
ΠΑΡΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 3                                                                                      
ΘΗΒΑΣ (Εντός 3ου Δημοτικού)                                                                  
         Τ.Κ: 32200        


ΘΕΜΑ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Σε μια πρωτοφανή και δυσχερή συγκυρία λόγω πανδημίας και σε συνθήκες περιοριστικών μέτρων μετακίνησης, το ΥΠΑΙΘ εκμεταλλευόμενο την κατάσταση, θέτει σε δημόσια διαβούλευση ένα αντιεκπαιδευτικό και αναχρονιστικό νομοσχέδιο το οποίο επαναφέρει τη δημόσια εκπαίδευση σε μνημονιακές εποχές.
Βασικοί άξονες του εν λόγω νομοσχεδίου είναι: η αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, ο μέγιστος αριθμός των μαθητών αυξάνεται από 22 σε 24 μαθητές ανά τάξη δίνοντας τη δυνατότητα για προσαύξηση 10% με απόφαση του Διευθυντή του σχολείου, με αποτέλεσμα να φτάνουν τους 26, αξιολόγηση σχολικής μονάδας με άξονες και σχέδια δράσης, εσωτερική και εξωτερική, από τον Σεπτέμβρη του 2020, θεσμοθέτηση με ΠΔ της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού, αναδιάρθρωση προγραμμάτων σπουδών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, εισαγωγή νέων θεματικών στο ωρολόγιο πρόγραμμα. Πιο συγκεκριμένα στο νηπιαγωγείο εισάγεται πιλοτικά το μάθημα των Αγγλικών , η Πληροφορική και η Φυσική Αγωγή. Στο δημοτικό, αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος των Αγγλικών στις μικρότερες τάξεις και εισάγονται πιλοτικά νέες θεματικές. Επίσης, θεσπίζεται ο διετής αποκλεισμός των αναπληρωτών σε περίπτωση μη ανάληψης υπηρεσίας χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες και οι θυσίες όλων αυτών των συναδέλφων που υπηρέτησαν και υπηρετούν τη δημόσια εκπαίδευση σε κάθε γωνία της χώρας  κρατώντας όρθιο το Δημόσιο Σχολείο τα τελευταία 15 χρόνια. Τέλος, τίθεται το θέμα της διπλής μοριοδότησης της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας χωρίς να διασαφηνίζεται ο χρόνος προσμέτρησης, αν θα γίνει αναδρομικά, με αποτέλεσμα να αδικούνται όσοι υπηρέτησαν παλιότερα σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές.
Απαιτείται άμεσα η απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου, το οποίο εν μέσω πανδημίας και απουσίας ουσιαστικού διαλόγου, χωρίς συζητήσεις με τις ομοσπονδίες έστω και μέσω τηλεδιασκέψεων,  φέρει προς ψήφιση τις πλέον αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις στη δημόσια εκπαίδευση την οποία οφείλουμε να προστατέψουμε και να αναβαθμίσουμε με κάθε μέσο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                       
 ΓΚΕΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                                   ΠΕΤΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου